Könyvajánló

Egy könyv ami rólunk (is) szól

Amikor megláttam Csapody Kinga: Türelmesek lettünk! című könyvét, rögtön felcsillant a szemem, és belelapoztam, majd gyorsan meg is vettem.

Tudtam, hogy ez a könyv nagyon sok mindenben szól rólunk (is).

A történet egy család egyik hetét mutatja be, két óvodás gyerekkel, akik gyakran veszekednek, vagy csak épp nem fogadnak szót, a szüleiknek pedig egyre fogy a türelme és kiabálás lesz a vége. Mert a szülők fáradtak, a gyerekek pedig elevenek. Pont mint nálunk.

És akkor a a történetbeli család tagjai leülnek, és megbeszélik, hogy miért kiabált az anyuka, és hogyan lehet változtatni a dolgokon. Hogyan tudnak segíteni egymásnak, hogy türelmesebbek legyenek. Mindezt a kislány szemszögéből meséli el a szerző.

Amikor először elolvastam a gyerekeimnek, mosolyogtak minden olyan szituációnál, ami nálunk is elő szokott fordulni, s már mesélés közben megbeszéltünk mi is bizonyos helyzeteket. A legnagyobb már tökéletesen megértette, de a középső is a legtöbb résznél tudta, hogy miről van szó. Sőt, amíg befejeztem aznap az ebédet, és csak rohangáltak a tűzhely körül, már épp kezdtem nagyon elveszíteni a türelmem, a nagyobbik a könyv hatására (vagy csak én gondolom ezt!? 🙂  lefoglalta a tesóját, amíg elkészültem.

Egyébként azóta is szokta emlegetni, hogy anyának kifogyott a türelemraktára, fel kell tölteni…

Ez a könyv szerintem nagyon jó az óvodás korosztály, illetve a kisiskolás korosztály számára is, hiszen az ő nyelvükön beszél egy olyan élethelyzetről, amibe könnyen bele tudják képzelni magukat. Bátran ajánlom mindenkinek aki úgy érzi kezd kimerülni a türelemraktára.

A könyv a Manó Könyvek Kiadónál jelent meg.

Hamarosan mutatok könyveket a nyaraláshoz is.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, hogy ha megosztod másokkal is. Ha szeretnéd, keress fel a Facebookon is, ide kattintva tudod megtenni.