Karácsony,  Könyvajánló,  Ünnepek

Adventi készülődés egy különleges mesekönyvvel

Soha nincs korán elkezdeni az Adventi készülődést, különösen így novemberhez közelítve. Tudjátok, hogy minden évben összegyűjtöm az általam legjobbnak ítélt (vagy inkább legjobban várt) adventi, karácsonyi mesekönyveket.

Az idei évben sem lesz ez másként, és elsőnek szeretnék is megmutatni egy frissen megjelent, különleges adventi mesét.

Ez a mesekönyv attól lesz igazán nem mindennapi, hogy az egyes napi mesékből 24 borítékot lehet hajtogatni, amit akár adventi naptárként fel is lógathattok.

Czirják Erika Adventi meséi igazán varázslatossá teszik a várakozás napjait. A 24 részből álló meséből minden napra jut egy az adventi időszakra.

A füzet lapjaiból 24 borítékot hajtogathatunk, amibe így a mesék rögtön bele is tudnak bújni.

A történetek kedves, szelíd tanulságokat hordoznak, melyek közelebb vihetnek mindenkit az ünnep valódi élményének megéléséhez.

 

A mesékből kiderül, hogy:

  • milyen szerepe van a várakozásnak és a készülődésnek,
  • miért kap mindenekelőtt nagy szerepet a szeretet,
  • mi az, ami igazán fontos az ünnepben,
  • mi is az ajándék, az ajándékozás lényege,
  • mi a szerepe csengettyű csengésének,
  • miért fontos a közösen sütött bejgli,
  • miért jó képeslapot kapni?

A történet Karácsony város Advent utcájának 24-es számú házikójában játszódik, amiben 24 lakó készülődik az ünnepre.

A főszereplők, úgy mint Szaloncukor, Angyalka, Csillagszóró, Szeretet, Fahéj, Girland rövid, kedves történeteik által kerülhettek közelebb a karácsony napjához.

A könyv különlegessége, hogy 24 lapjából borítékot tudsz hajtogatni, amit fel tudsz csíptetni. A borítékok belívén helyezkednek el a mesék. A kellékeket: 24 piros csipeszt és egy zöld zsineget is kapsz hozzá ajándékba. Én már beleolvastam a mesékbe és azt kell, hogy mondjam varázslatosak. Tényleg elhozzák a karácsonyi várakozás varázslatosságát, és alig várom hogy 1 hónap múlva elkezdjem a gyerekeimmel is. Addig még bőven van idő, hogy beszerezzétek ti is, az alábbi linken meg is tehetitek!

Hamarosan pedig érkezem az idei év nagy karácsonyi könyvajánlójával is.

A könyvet itt tudjátok megrendelni: Czirják Erika: Adventi mesék

További információ: Czirják Erika

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve kreatív ötletekkel pedig a Pinteresten is megtalálsz.