Család,  Szabadidő

Tavaszi bakancslista (7 remek tavaszi ötlet a családdal)

Idén is nagyon vártuk már a tavaszt, és őszintén mondhatom valódi lelki felfrissülést hozott az elmúlt nagyjából egy-két hét egyre melegedő tavaszias időjárása. És mivel tudjuk, hogy mennyire szükség van a csapadékra is, ezért még ezt pár esős-borús napot sem bántuk igazán. Sőt! A gyerekek imádták a pocsolyába ugrálást.

Össze is gyűjtöttem a kedvenc tavaszi tevékenységeinket, amiket idén tavasszal nem fogunk kihagyni. Ezeknek egy részére minden évben sort kerítünk, és persze van olyan is, amit most fogunk először csinálni.

Cseresznyevirágzás

Csodálatos a japán cseresznyevirágzása, különösen, amikor már elkezd lehullani. Olyan a fa környékén minden, mintha valami rózsaszín tündérvilágba csöppentünk volna.

Érdemes egy-egy tavaszi séta közben útba ejteni a városban és megnézni ezeket a csodafákat.

Szivárványles

A tavaszi szeszélyes időjárás során gyakorta előfordul, hogy szivárványt láthatunk. Ha tudjátok, hogy esély van rá, érdemes „szivárványvadászatot” tartani.

Buborék fújás egy réten

Akármekkorák is a gyerekek, ez még mindig a top kedvenc tevékenységeikben benne van. Éppen ezért fogunk idén is fújni és nézni, hogy milyen messzire viszi el a szél, mielőtt szétpukkan.

Papírsárkány eregetés

Olyan régóta tervezzük már ezt, de valahogy sosem került rá sor. Idén tavasszal viszont mindenképp szeretnénk megvalósítani. Együtt szaladni és a sárkányt minél tovább a levegőben tartani.

Egy új fagyizó felfedezése

A jó időben mindenki azonnal fagyit szeretne enni, ezzel mi is így vagyunk. Van pár kedvenc fagyizónk országszerte, de mindig jó egy-egy új helyet kipróbálni, hiszen ki tudja? Lehet, hogy egy újabb favoritra bukkanunk.

Piknikezni a barátokkal

Akár egy kirándulás keretében, akár kifejezetten egy piknik kedvéért, de mindig jó összejönni a barátokkal. Ha tehetitek terítsetek ki néhány takarót egy rétre, mindenki vigyen valamilyen előre megbeszélt hidegen is fogyasztható ételt, a gyerekeket engedjétek szabadon és indulhat is a tavaszi piknik.

Elmenni egy lombkoronasétányra

Volt már szerencsém végigsétálni egy lombkoronasétányon, ami igazán „szédítő” élmény volt a szó jó értelmében. Ezért idén tavasszal szeretnénk felkeresni egy újabbat, ugyanis egyre több található már országszerte. Ha még nem próbáltátok, mindenképpen jó szívvel ajánlom, mert fantasztikus.

Máris itt a tavaszi szünet, ha van kedvetek próbáljátok ki valamelyiket ti is!

 

pexels.com

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve a Pinteresten is megtalálsz.