Szabadidő

5+1 ötlet az őszi szünetre

Hamarosan itt az őszi szünet, és én semmiképpen sem szeretném, ha a gyerekek egész héten a tévé előtt ülnének, vagy teljesen hasztalanul töltenék el a napokat. Igyekszem színes időtöltést keresni nekik, hogy a szabad játék mellett csináljunk együtt is valamit, ezért összegyűjtöttem pár ötletet.

1. Múzeum

Sokszor a hétközbeni rohanás miatt nincs idő eljutni múzeumokba, hétvégén pedig szintén sok más teendő is lehet, viszont a szünidő tökéletes egy ilyen programhoz. Országszerte találhatunk olyan múzeumokat, melyeket a gyerekek is élveznek. Mi nagyon szeretjük Budapesten a Természettudományi, valamint a Mezőgazdasági Múzeumot.

2. Őszi dekorációk készítése

A gyerekekkel rengeteg egyszerű dolgot készíthetünk, nem kell hozzá sokminden, mégis nagyon élvezik és sok mutatós darab is készül. Készíthetünk őszi termésekből kincseket, pl. gesztenye- vagy dióhéj figurákat, ragaszthatunk leveleket, vagy csak egyszerűen körbefesthetik a leveket, az is nagyon szép lesz. Mi már el is kezdtük.

pexels.com/Kristina Paukshtite

3. Halloween tök faragás, sütőtökös süti sütés gyerekekkel

Nálunk is eléggé elterjedt már a Halloween, számos bulit rendeznek országszerte ezen az estén. Sok dekorációt is lehet kapni a boltokban, de mi is készíthetünk saját kezűleg is. Töklámpás faragása is élvezetes tevékenység a gyerekeknek. És készíthetünk valami egyszerű süteményt is a gyerekek közreműködésével, amit aztán feldíszíthetnek Halloween-ra.

4. Egy távolabbi játszótér felkeresése

Ezt azért tartom jó programnak, mert mi például majdnem minden nap ugyanarra a játszótérre megyünk, hiszen útba esik hazafelé. De ilyenkor van idő messzebbre is elmenni a városban, számos szuper játszótér van, amit érdemes megnézni. Amiket szeretünk ilyenkor felkeresni az a Vuk-os játszótér a Gellérhegyen, a Pom-Pom játszótér a Naphegyen, valamint nagyon szeretjük a Városligeti játszóteret is, mert jó nagy, és közel van a Közlekedési park is, ahova rollerozni, biciklizni el szoktunk menni. Plusz érdekesség lehet esetleg egy olyan járművel utazni oda, amivel kevésbé szoktunk (pl. Városligetbe trolibusszal, vagy Földalattival).

5. Miniversum, Minipolisz, Tropicarium, Csodákpalotája

Ezek a látványos, sokszor interaktív kiállítások órákra le tudják kötni a gyerekeket, élvezetesek és különlegesek. Nagyon feldobja a napot, hiszen ide sem jut el a hétköznapi szinten az ember. A Tropicarium szintén egy olyan hely, ahol órákat lehet nézegetni a színesebbnél színesebb tengeri élővilágot. Ide is érkezhetünk akár vonattal is, hogy a gyerekek azt is kipróbálják, ha esetleg még nem utaztak vonattal.

+1. Maradjunk otthon, és töltsünk minőségi időt a gyerekekkel

Tudom, hogy sokszor nehéz megoldani, hogy az ember mindig szabadságra menjen, amikor valamiért nincs iskola/óvoda/bölcsi, de pont az évközbeni szünetek a legalkalmasabbak, hogy jobban oda tudjunk figyelni egymásra, a gyerekekre. Ilyenkor van itt a közös nagy Lego-építkezéseknek, vagy a társasjátékozásnak, közös mese olvasásnak.

Kiemelt kép: pexels.com/Scott Webb

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon ide kattintva, valamint Instagramon ide kattintva is, hogy ne maradj le semmiről.