Könyvajánló

A nagy karácsonyi könyvajánló – 2. rész – Karácsonyi böngészők és adventi mesekönyvek

Elérkeztünk a nagy karácsonyi könyvajánló második részéhez. Kevesebb mint két hét van már csak hátra karácsonyig. Ebben a részben böngésző könyveket, és adventi mesekönyveket ajánlok számotokra!

Az a jó a karácsonyi történetekkel, hogy akár minden egyes évben újra olvashatjuk, mégsem unjuk meg őket, hiszen varázslatossá teszik az ünnepvárás időszakát. Ebben a bejegyzésben is olyan könyveket válogattam össze, melyek egy részét évről-évre elővesszük, egy része pedig újdonság ugyan, de biztos vagyok benne, hogy jövőre is előkerül.

A karácsony nagykönyve

Ez a Kolibri Kiadónál megjelenet mesekönyv 24 klasszikus történetet  tartalmaz Tony Ross illusztrációival. A mesék hallgatása (és olvasása) közben valódi ünnepi hangulat költözik otthonunkba. Olyan történetekkel, versekkel várhatjuk estéről estére a karácsonyt, melyek megmelengetik a szívünket. A mesék között megismerhetjük Jézus születését, Andersen történetét a fenyőfáról, vagy a A suszter manóit a Grimm testvérektől. Nagyobb óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánlom.

A karácsony nagykönyve, Kolibri Gyerekkönyvkiadó, 2019

Karácsonyi böngésző

Évről-évre előkerül ez a Naphegy Kiadónál megjelent Karácsonyi böngésző. Szeretjük újra és újra átbogarászni az oldalakat és újra felfedezni a város ünnepi készülődésének részleteit. A csodaszép rajzokat Kőszeghy Csilla készítette. Már egészen kicsi kortól nézegethejük a kedves figurákat.

Karácsonyi böngésző, Naphegy Kiadó, 2016

Alex T. Smith: A kisegér, aki megmenti a karácsonyt

Ez az adventi mesekönyv a tavalyi évben vált a kedvencünkké. Minden este együtt izgulhattuk végig Fülöp, a kisegér nagy kalandját, hogy eljuttassa még időben Oliver levelét a Mikuláshoz. Természetesen idén is ezt (is) olvassuk, mert nem csak a történet nagyon kedves, de gyönyörűek a képek is, amit a szerző rajzolt. Bővebben itt olvashattok a könyvről: A kisegér, aki megmenti a karácsonyt.

Alex. T, Smith: A kisegér, aki megmenti a karácsonyt, Manó Könyvek Kiadó, 2018

Dudás Gergely: Mackó karácsonyi böngészője

Ennek a könyvnek úgy örülök, mint egy kisgyerek.Igazán jó szórakozást nyújt, minden oldalon keresni kell valamit, így segítve Mackónak mindennel elkészülni a karácsonyi vendégségre. Nézzétek meg, nagyon fogjátok élvezni!

Dudás Gergely: Mackó karácsonyi böngészője, Naphegy Kiadó, 2019

A nagy karácsonyi könyvajánló első részét IDE KATTINTVA olvashatjátok újra.

 

Karácsony előtt még egyszer jelentkezem karácsonyi könyvajánlóval, tartsatok velem a jövő héten is, mert akkor is szuper mesekönyveket mutatok majd.

Az összes karácsonyi könyvajánló bejegyzésben szereplő könyvek egy részét a kiadóktól kaptuk olvasásra, egy részét én vásároltam.

Kiemelt képek forrása: naphegykiado.hu; pagony.hu; kolibrikiado.hu; manokonyvek.hu; animuscentral.hu

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.