DIY,  Ünnepek

Saját készítésű karácsonyfa dekoráció a falra

Már nagyon régóta szerettem volna készíteni egy ilyen karácsonyfa díszt a falra, ugyanis rendkívül hangulatosnak találom, de idő hiányában valahogy mindig elmaradt. Ebben az évben viszont elhatároztam, hogy mindenképpen elkészítem.

Az előkészületeket már ősszel elkezdtem, gyűjtöttem nagyjából 1-1,5 méter hosszú viszonylag egyenes gallyat. A nagy része mogyoró bokorvessző egyébként.

Ezeket ekőször a megfelelő méretre vágtam piramisszerűen. Attól függően, hogy hova szeretnétek tenni, hogy mennyi hely van a lelógatására, 5-6 de akár 7-8 gally is lehet. Én 6 darabbal dolgoztam.

Ezután jöhetett a számomra kicsit nehezebb rész, az összekötözés. A fejemben benne volt a koncepció, hogyan fogom csinálni, de valójában elképzelésem sem volt, hogy tényleg fog-e működni.

Elméletben roppant egyszerűnek tűnt, de szerencsére azért a gyakorlatban is sikerült kivitelezni. Spárgával kötöztem hozzá a gallyakat mindig az alatt lévőhöz úgy, hogy nagyjából 20 cm távolságra legyenek egymástól. Volt ahol ez picit nagyobbra sikeredett, de ez sem baj. A másik oldalon is ugyanígy, ott már figyelni kellett arra is, hogy szimmetrikusak legyenek az oldalak és ne lógjon jobban az egyik oldal, mint a másik.

Este ilyen hangulatos

Miután ezzel elkészültem rápróbáltam az égősort és néhány díszt, és kötöttem egy darab spárgát a legfelső ágra is akasztóként. Felakasztottam ahova terveztem és élesben a falon kezdtem el díszítgetni. Az égősorra próbáltam követni a „piramis” vonalát és jöhettek a díszek. Én ezeket szaloncukor akasztóval tettem fel, mert többféleképpen is lehetett volna, (pl. rákötözöm, vagy mielőtt összekötöm a gallyakat spárgával, ráfüzöm a díszeket) de nekem így volt a legegyszerűbb. Viszont nem szerettem volna túlzsúfolni, ezért csak szellősen akasztottam fel a díszeket, mert nekem így jobban tetszik.

Nézzétek meg videón is, hogy készült:

 

Néhol kicsit idegörlő az elkészítése, de mivel én imádok ilyenekkel foglalkozni, ezért nagyon élveztem.  A végeredmény pedig magáért beszél. Én ugyan ezt egyedül készítettem, de el tudom képzelni, hogy nagyobb gyerekekkel együtt is jó időtöltés és közös készülődés válhat belőle.