Egyéb kategória,  Könyvajánló,  Ünnepek

Adventre hangolódás gyerekekkel

Idén több ünnepváró elképzelésem is van, amit szeretnénk megvalósítani a gyerekekkel. Ezek között nem csak a karácsonyi vásárra történő kilátogatás szerepel, hanem a közös alkotás is, képeslap, ajándék, valamint ünnepi díszek formájában.

Mindezek mellett a tavalyi évben is terveztem már, hogy az adventi időszakban minden nap elolvasunk egy mesét, ezzel hangolódva a karácsonyra. Ez a vágyam most a Manó Könyvek jóvoltából teljesült, ugyanis ebben a bejegyzésben szeretnék egy olyan mesekönyvet ajánlani és bemutatni nektek, melyben nem csak advent minden napjára jut egy rész a meséből, de a fejezetekhez kapcsolódik egy-egy nagyon kedves tevékenység is. Biztos vagyok benne, hogy több mindent is megcsinálunk majd belőle, annyira megtetszettek az ötletek. Hiszen mi teheti még szebbé az ünnepi készülődést, ha nem egy olyan mese amely megteremti bennünk a várakozás izgalmát nemcsak a történet folytatása iránt, hanem az ünnepek iránt is.

Alex T. Smith könyve egy gyönyörűen illusztrált könyv, mely elrepít mindannyiunkat a karácsonyi várakozás örömteli időszakába és varázslatossá teszi az estéket. A kisegér, aki elhozta a karácsonyt szerethető karatereivel minden napra tartogat izgalmakat egészen karácsony napjáig, és az egyes fejezetek végén ha van kedvünk – akár egy adventi naptár ajtóit nyitnánk ki minden nap – elkészíthetjük az adott részhez tartozó karácsonyi ötleteket.

A leírásokat követve nemcsak a Mikulásnak írhatunk levelet, de több recept- és ajándékötlet is rejtőzik a feladatok között, melyeket Fülöp a kisegér a mesében egyetlen éjszaka valósít meg, nekünk azonban az egész adventi időszak a rendelkezésünkre áll, s így estéről-estére bontakozik majd ki a meséből, hogy Fülöp miképpen menti meg egy olyan kisfiú karácsonyát, akinek a Mikulásnak írt levelét kifújta a szél a postalábából.

Alig várom már, hogy a gyerekekkel elkezdjük olvasni, és magával ragadjon az a karácsonyi hangulat, amely egyébként is szépen lassan kezd beszállingózni a mindennapokba, s az esti összebújva olvasások ezt csak tovább fokozzák majd. Hamarosan azt is megmutatom milyen adventi ötleteket valósítunk meg a könyvből.

A mesekönyvet szívből ajánlom minden karácsonyt váró gyermeknek és felnőttnek egyaránt, akik szeretik átélni a mesék által teremtett csodákat.

Kiemelt kép: pixabay.com

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.