Egyéb kategória

Blogolásról, anyaságról őszintén

Mindenki életében eljön egy pillanat, amikor vízválasztóhoz érkezik akár a munkáját illetően, akár valamilyen más területen.

Nekem ez a pillanat most érkezett el, amikor el kellett döntenem, hogy az eddigi sok-sok gyerekneveléssel teli év után merre induljak tovább!? Ez a döntés természetesen a blogolást is érintette, hiszen 2 évvel ezelőtt, amikor elkezdtem, egy nagyon kedves elfoglaltság volt, amibe hol több, hol kevesebb energiát tudtam belefektetni ilyen-olyan családi eseményektől függően. Az utóbbi (főként a nyári) hónapokban azonban úgy éreztem, hogy egy kicsit megfogyatkozott a lendületem.

A nyári időszak egyébként is sokkal zsúfoltabb szokott nekünk lenni, mivel minden gyerek itthon van, ráadásul valahogy ez a nyár az eddigeknél több energiát vett ki belőlem, sokkal intenzívebben telt, s mivel aludnom is kellett valamikor a blogra így már csak minimális energiám maradt. Nyilvánvaló, hogy a családom, a gyerekeim e kettő közül fontosabb volt, hiszen a gyerekeknek most volt rám szüksége, amikor már nagyobbak lesznek, amúgy is kevesebbet igénylik majd, hogy non-stop együtt legyünk.

Viszont szerettem volna valahogy megtalálni az egyensúlyt az anyaság és a blogolás között, ezért rettenetes sokat gondolkoztam és töprengtem hogyan csináljam!? Voltak pillanatok, amikor felmerült bennem az is, hogy abbahagyom és így a felszabaduló időmet is a gyerekeimnek szentelem, de akkor eszembe jutott, hogy a gyerekeimnek egy olyan anyára van szükségük, aki az anyasága mellett más területen is sikeres, illetve kiegyensúlyozott, mert olyan dolgokkal (is) foglalkozik, amit szeret csinálni.

Nagyon nehéz lépések és elhatározások sorozata volt ez, hiszen rálépni a sárga köves útra néha nem is olyan egyszerű. Ezért arra jutottam, hogy a blog az eredetei formájában, ahogy elindult már nem fog folytatódni. Rengeteget változtam azóta, sok-sok benyomás ért, amiktől másképp látok már dolgokat.

Egy következő bejegyzésben bővebben is lesz szó majd arról is, hogy jelenleg már nem csak és kizárólag a gyereknevelésről szólnak a mindennapjaim, mint amikor elkezdtem írni ezt a blogot.

Egyszóval a blogot nem hagyom abba, csak picit más irányt vesz. Ha érdekel titeket mire számíthattok a továbbiakban, ha itt maradtok és követitek a blogot, akkor olvassátok el jövő héten a Miről is szól ez a blog? című bejegyzésemet.

Remélem tetszeni fog majd az új irány is, bízom benne, hogy maradtok.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.