DIY,  Ünnepek

Készíts karácsonyi tárolóüveget!

Ebben a bejegyzésben közös adventi készülődésre invitállak Benneteket. Megmutatom, hogyan készítettünk egy ajándéknak is megfelelő karácsonyi tárolóüveget, amit akár ti is könnyedén elkészíthettek otthon.

Nemrégiben említettem (itt elolvashatjátok, ha esetleg lemaradtatok), hogy adventre mesekönyvekkel is készülünk, minden este elolvasunk majd egy történetet A kisegér, aki elhozta a karácsonyt című Alex T. Smith könyvből. Az egyes fejezetek után minden napra találunk egy-egy adventi készülődéshez kapcsolódó tevékenységet, melyeket mi is könnyedén megcsinálhatunk, ha van hozzá kedvünk. Persze nem kötelező, nekünk azonban nagyon is volt hozzá kedvünk, hiszen egyébként is szeretünk ilyesmikkel foglalatoskodni.

„A karácsonyi tárolóüveg remek módja, hogy átadd ajándékaidat a családodnak és barátaidnak. Imádni fogják. Először dekoráld ki az üveget, majd töltsd meg ajándékokkal!”  (- részlet a mesekönyvből*)

Mi a karácsonyi tárolóüveg elkészítését választottuk a könyvben szereplő tevékenységek közül, már csak azért is,  mert korábban is készítettem már üvegbe ajándékot karácsonyra (akkor gasztroajándékot a barátaimnak), de ezenkívül is szinte minden évben készítünk valamilyen dekorációt üvegből (pl. mécses tartót).

A könyvben egyébként részletes instrukciókat is kapunk, hogy mire lesz szükségünk az adott tárgy/sütemény, stb. elkészítéséhez. A könyvbeli leírás szerint a tárolóüveghez szükségünk lesz: tiszta, üres befőttesüvegre tetővel, szalagra, matricákra, öntapadó címkékre, kis ajándékokra vagy édességekre az üvegbe, valamint papírra és tollra.

Nekem ezekből minden volt itthon, úgyhogy  nem kellett külön elmennem beszerezni semmit, de ezek közül bármit megkapunk a hobbi boltokban, vagy akár még a nagyobb hipermarketek polcain is.

Így készítettem el a tárolóüveget:

Mindenekelőtt leáztattam a papírt az üvegről, hogy sehol ne maradjon egy pici sem rajta, majd alaposan elmostam, megszárítottam. Mivel a kupakján felirat volt, ezért inkább befestettem akrilfestékkel (ez itt fényes antik réz színű). Aztán fogtam egy dekorációs hópelyhet, azt pedig piros festékkel festettem le, majd száradás után a fedő tetejére ragasztottam.

A befőttesüveg oldalára egy öntapadós karácsonyi üdvözlőkártyát ragasztottam, és ami kevésbé látszik a képeken, hogy az üveg oldalára arany színű apró csillagokat (matricákat)  is ragasztottam, nem túl sokat, épp, hogy csak jól mutasson, a kevesebb, több elvet követve. Az üveg nyakát szalag helyett piros-fehér csíkos pékzsineggel kötöztem meg, én valahogy jobban kedvelem, mint a szalagokat.

Az üvegbe most édesség került, de rengeteg féle ajándékot rejthetünk bele a megajándékozott személy érdeklődése szerint. Kerülhet bele akár apró játék is gyerekeknek, apró sütemény (pl. hókifli), vagy valamilyen hobbihoz kapcsolódó apróság, alapanyag (pl. sracpbookhoz).

És nem utolsósorban azért is fantasztikus ez az ajándék, mert így a környezetet sem szennyezzük felesleges csomagolópapírral.

* Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt, Manó Könyvek Kiadó, 2018

A bejegyzés saját képeket tartalmaz, melyek a szerző tulajdonát képezik, kivéve a borítóképet, mely a Manó Könyvek Kiadóé.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.