Könyvajánló

Könyvek nyaraláshoz

Amikor nyaralni indulunk, vagy akár csak egy pár napos utazásra, ahol van lehetőségem olvasni, mindig  viszek magammal könyve(ke)t is. Az utóbbi időben az új könyvek vásárlását erre az időszakra szoktam időzíteni, mert olyan jó érzés a nyaralást egy régen várt könyvvel még teljesebbé tenni.

Amióta gyerekeim vannak, a könyvek szeretetét próbálom nekik is átadni. Nem  erőltetetten, de úgy hiszem, hogy ha látják azt, hogy mi felnőttek olvasunk, méghozzá gyakran olvasunk, az az igazi példamutatás. Aztán később ők is falni fogják a könyveket reményeim szerint. De addig is igyekszünk minden este mi olvasni nekik mesét.

Így egyértelművé vált, hogy a nyaralásra nekik is pakolunk be könyveket, néha a kedvenceket, néha újakat meglepetésként. Ahogy korábban is említettem (itt) most ajánlok pár könyvet a nyaraláshoz gyerekeknek.

Idén a következő könyvek utaztak velünk:

Vadadi Adrienn: Kockacukor lovassuli – a legnagyobbnak; Vadadi Adrienn: Peti tűzoltó lesz – a középsőnek; Julia Donaldson: A róka zoknija – a picinek.

Kockacukor lovassuli

A majdnem hét éves Csuti a nyarat egy lovardában tölti, ahol megismerkedik a lótartás és lovaglás csínjával-bínjával. Kedvenc lovát Lópacinak nevezi el, aki a megismerkedésükkor még picikét rátarti, de ahogy halad előre a történet, úgy barátkoznak össze, hogy a könyv végére igaz barátokká váljanak. A könyv egyébként tele van humoros fordulatokkal, és ami külön érdekesség, hogy egyszer a kislány, egyszer pedig a ló szemszögéből látjuk ugyanazokat az eseményeket. Nekünk nagyon tetszett, olvasmányos, és végig leköti a figyelmet.

Lórajongó kislányoknak kötelező.

Peti tűzoltó lesz

Aki ismeri és szereti Vadadi Adrienn ovis történeteit, ebben sem fog csalódni. Igazi kincs oviba készülő vagy kisovis gyerekek (főként fiúk) számára, hiszen a „nínós autók” történeteivel mutatja be, hogyan telik egy nap az óvodában, milyen szituációk, konfliktusok tarkítják a gyerekek életét.

Vigyázat! A mese után sokan szeretnének majd tűzoltók lenni otthon is.

A róka zoknija

Egy végtelenül aranyos történet a legkisebbek számára. A róka nem találja az egyik zokniját, mindenhol keresi a házban, de sehol sem leli. Minden oldalon kinyitós ajtó alá kukkanthatunk be, hogy vajon ott van-e. A végén persze megtalálja, s együtt örülhetünk vele.

A könyvek a Pagony-nál jelentek meg.

 

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, hogy ha megosztod másokkal is. Ha szeretnéd, keress fel a Facebookon is, ide kattintva tudod megtenni.