Életmód,  Könyvajánló

Természetgyógyász a családban

Mielőtt gyerekeim születtek nem sok figyelmet fordítottam a természet gyógyító csodáira. Igaz, nem is nagyon voltam beteg, így nem kellett ilyesmin gondolkoznom.

Legelőször az első terhességem idején kúszott be a gondolataim közé, hogy valami alternatív gyógymódra lenne szükség egy-egy megfázáskor. Aztán ahogy sorra érkeztek a gyerekek, főként, amikor közösségbe kezdtek járni, voltak időszakok, hogy non-stop valami nyavalyával küzdöttünk. És nem csak ők, hanem én is elkaptam általában tőlük valamit. Innen-onnan próbáltam összeszedegetni, hogy miket is használjunk, ugyanis nem akartam állandóan gyógyszerekkel tömni őket, és igazán jól jött volna egy olyan kiadvány, ahol egyben megtalálom ezeket.

Segítség a mindennapokban

Nemrégiben jelent meg a Scolar Kiadónál Szarvas Nikolett Diána: Természetgyógyász a családban című kézikönyve, ami hatalmas segítség az édesanyák, és családok számára. Ez a hiánypótló könyv a szerző elmondása szerint is hasonló elhatározásból született meg, mint amit a fentiekben elmeséltem.

Ahogy gyermekünk születik szeretnénk neki a lehető legjobbat megadni mindenből, amit csak tudunk. Nincs ez másként az egészséges életmód területén sem, hiszen nincs is talán fontosabb az egészségünknél, ezt az idei év tökéletesen be is bizonyította.

„A természet mindent megad nekünk, csak tudni kell, hogy mit fogadjunk el tőle.”

Kíváncsian vettem hát kezembe ezt a gyönyörű illusztrációkkal teli könyvet, amiben már a várandósság kezdetétől fogva kapunk válaszokat és gyógymódokat, ha szeretnénk elkerülni a gyógyszereket és inkább a természet adta lehetőségekkel élnénk szívesebben.

A könyvben 13 fejezetben olvashatunk tanácsokat, és útmutatót a teherbeeséstől kezdve a szoptatás idején át, a csecsemők és kisbabák bajaira, vagy a már nagyobb gyerekeknél nátha, megfázás esetén. De ugyanígy immunerősítéshez és stresszkezeléshez is kiváló tippeket kapunk az egész család számára.

Gyógynövények és gyógymódok

Minden egyes fejezetben bemutatásra kerülnek az oda vonatkozó gyógynövények, és azt is megtudhatjuk hogyan használjuk őket a legjobban. Ez egyébként számomra például óriási segítség volt, mert bizony sok mindenről nem tudtam, hogyan érdemes használni, így viszont már ki is próbáltam egyet-kettőt a könyből.

Az is nagyon tetszik még a Természetgyógyász a családban kézikönyvben, hogy nem kizárólagos. Minden helyzetben világosan fogalmaz a szerző, és ha olyan esetet ír le, ahol a gyógynövények már nem segíthetnek, az orvos felkeresését javasolja.

Azt is kihangsúlyozza, hogy a gyógynövényeknek a gyógyszerekkel szemben több idő kell, hogy hassanak, de hosszú távon kíméletesebb hatást érünk el velük.

Érdemes gyakran forgatni a könyvet, ugyanis évszakokra bontva is rálelhetünk a megoldásra egyes bajainkra, pl. nyáron napégés-, őszi immunerősítés- vagy a téli időszak felsőlégúti megbetegedései esetén.

Jó szívvel ajánlom minden édesanyának, mivel nagyon széles körben ismertet meg a gyógynövények gyógyító erejével!

Ha szeretnétek Ti is megvásárolni ezt a fantasztikus könyvet, amely igazi segítség a kisgyermekes családoknak, akkor ezt megtehetitek ide kattintva: Szarvas Nikolett Diána: Természetgyógyász a családban

termeszetgyogyasz_a_csaladban.jpg

Szarvas Nikolett Diána: Természetgyógyász a családban

Scolar Kiadó,

2020

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.