Egyéb kategória

Mit olvasunk a nyári szünetben?

Ebben a bejegyzésben több olyan könyv is helyet kapott amit valamilyen formában ajánlottam már, és természetesen több újdonságot is mutatok. Ezek azok a könyvek, amelyeket mostanában előszeretettel forgatunk. És én is találtam olyat közöttük, amit még én is szívesen olvastam, mert annyira szórakoztató.

Térképes labirintusok

Járd be keresztül-kasul a kontinenseket, barangolj híres városok utcáin, fedezz fel rég elfeledett helyeket, és találd meg az utat a célig, miközben számos kalandban lesz részed. Ez a kiadvány tulajdonképpen egy óriási böngésző könyv, amelyben különböző oldalakon órákig lehet csodálni a rengeteg látnivalót. Minden felfedezni vágyó gyermeknek jó szívvel ajánlom, ugyanis tényleg sokáig el lehet böngészgetni az oldalakon.

Sam Smith: Térképes labirintusok, Ventus Libro Kiadó, 2018

Spuri Gyuri, a postás egér

A kisebbeknek szóló mesekönyv sorozatból nekünk egyelőre a postás rész van meg, melyben megtudhatjuk, hogy egy postás kisegérnek milyen sok küldeményt kell kézbesíteni egy nap. A nap folyamán végigjárja az erdőt és minden állathoz eljuttatta a csomagját. Néha ehhez fára kell másznia, néha a víz alá merülnie, a nap végére azonban mindenkihez eljutott. Ez a mesekönyv a kedves történeten túl egy szuper böngésző is, amit jó ideig el lehet nézegetni.

Marianne Dubuc: Spuri Gyuri, a postás egér, Tessloff és Babilon Kiadó, 2016

Terka a világutazó

A mindig cserfes 4 éves kislány, Terka az óvodás korosztályhoz szól, és amikor egyik nap két színesbőrű csoporttársat kapnak az oviban, akiknek az apukájuk Afrikából származik, kérdések sora következik, hogy miért ilyenek, hol van Afrika, milyen nyelveneken beszélnek még a világon! Így az óvónéni mesélni kezd, és képzeletben bejárják a világot, s megismerkednek a különböző népszokásokkal. Ez egy nagyon kedves történet a világ sokszínűségéről, a legkisebbek nyelvén.

 Hohol Ancsa: Terka, a világutazó, Móra Könyvkiadó, 2015

Bors Bori – Tényleg semmi gond —- Bolondos hercegnők könyve

Bors Borit sokáig nem ismertük, de amióta elolvastuk, az egyik kedvencünkké vált. Igazán vicces, nagyon jól lehet szórakozni rajta, csakúgy mint a Bolondos hercgnők könyvén, amiben mindent megtudhatunk a hercegnőkről, amit csak szeretnénk. (Erről a két könyvről hamarosan bővebben is mesélek majd, figyeljétek majd a blogot!)

Ulrika Rylance: Bors Bori – Tényleg semmi gond!, Naphegy Könyvkiadó, 2017

Anna Sarve: Bolondos hercegnők könyve, Naphegy Könyvkiadó, 2019

Az orrszarvú és a madarak

Tömzse az orrszarvú és Cicele a gólya történetén keresztül ismerkedhetünk meg Afrika varázslatos tájaival, ahol kiderül, hogy mennyit érnek a barátságok is. Nagyon szépen megrajzolt mesekönyv a nagyobb ovis korosztály, illetve a kisiskolás korosztály számára.

Majoros Nóra: Az orrszarvú és a madarak, Pozsonyi Pagony Kiadó, 2019

 

Amennyiben olvasnál még mesekönyvekről: IDE kattinva találsz még.

 

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.