DIY

Így készíts parkolóházat kartondobozból

Nem titok, hogy a gyerekek gyakran a legegyszerűbb dolgokkal tudnak a legjobban eljátszani. Csili-vili játékok ide vagy oda, néha a kartondoboz a legjobb.

Nálunk ha valamilyen módon kartondoboz kerül a lakásba, akkor az tuti, hogy még napokig, sőt van, hogy hetekig használatban van a gyerekek által, én pedig bosszankodok, hogy kerülgetni kell, pedig tulajdonképpen örülnöm kellene neki, hogy használják a fantáziájukat, és nem csak egy üres kartondobozt látnak benne, hanem a nagyobb példányokból házat, űrhajót, a kisebbekből autót vagy valami hasonlót építenek. És ez szuper, úgyhogy a legutóbbi alkalommal elhatároztam, hogy nem is fogok bosszankodni ezen, az intenzív használattól úgy sincs bent a lakásban hosszú ideig, a szelektív kukába pedig összefestve, szétvágva is ugyanolyan jól bele lehet tenni.

Már jó ideje kérleltek a fiaim, hogy készítsek nekik egy parkolóházat valamilyen dobozból, így egyik délután nekiálltam és elkészítettük. (Szerettem volna erről videót is készíteni, de ez a gyerekek mellett teljesen kivitelezhetetlen volt, az elkészítés amúgy nagyon egyszerű és gyorsan  meg van.)

Alapanyagként egy közepes méretű kartondobozt választottam, aminek a zárófüleiből levágtam hármat, úgy, hogy az egyik nagyobb az alján megmaradjon.

Ezután a dobozt kívülről beborítottam sárga papírral (épp ezt találtam, de persze bármilyen lehet). Majd fogtam 3 db wc papírgurigát, amiből az egyiket szintén bevontam a sárga papírral.

A másik kettőnek a tetejére ráragasztottam az egyik rövidebb kartonfül egy-egy részét és így erősítettem oda a hosszabb kartonfül aljára őket.

Ezután ezt a lapot és a doboz alját belül is bevontam fehér papírral, majd felrajzoltam rá a parkolóhelyeket. Ezt behelyeztem a doboz belsejébe, így  emeletes garázs lett. Végül a megmaradt rövidebb kartonfülre is került egy fehér papír, amit odaragasztottam a felső szinthez, ezen közlekednek fel és le az autók.

Az utolsó sárga papírral bevont gurigát pedig felragasztottam a garázs tetejére.

Azóta ez a garázs a kedvencük, és akkora forgalmat bonyolít le, amit álmomban sem gondoltam volna. Lassan keresek egy újabb dobozt, mert ez lassan felújításra szorul.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.