Életmód,  Ünnepek

Valentin napi mini tortácskák

Hamarosan itt a Valentin nap, ha szeretnétek meglepni a párotokat valami finomsággal, de még nincs ötletetek hozzá, akkor mindenképpen olvassatok tovább.

Ez a sütemény egyszerre csokis, krémes és gyümölcsös, cserébe se nem túl édes, se nem túl fanyar, szerintem pont megfelelő Valentin napra. És mindezeken túl gyorsan el is készíthető, tökéletes megkoronázása lehet egy finom Valentin napi vacsorának.

Hozzávalók kb. 8 db 10 cm átmérőjű mini tortához:

Tészta:

20 dkg liszt + a nyújtáshoz, 10 dkg vaj/margarin + a formához, 7 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1-2 ek cukrozatlan kakaópor

Töltelék:

25 dkg mascarpone, 10 dkg fehér csokoládé, 10 dkg porcukor, 1 citrom leve és reszelt héja, 20 dkg friss gyümölcs (itt málna)

Díszítés:

20-30 dkg friss gyümölcs (málna)

1. A tésztához a lisztet, porcukrot, kakaóport, vajat elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 20 percig pihentetjük a hűtőben.

2. A hideg tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, 8 egyforma darabot vágunk belőle amelyekkel ki tudjuk bélelni a kivajazott formákat, úgy, hogy az oldalára is jusson a tésztából. 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

3. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, összekeverjük a mascarponéval, a porcukorral, a citromlével, és a leturmixolt gyümölccsel. A krémet a tésztakosárkákba adagoljuk, s a tetejét friss gyümölccsel díszítjük.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről.