Életmód

Az idei év legkedveltebb posztjai

Ha visszatekintek az elmúlt egy évre, azt látom, hogy nem csak a blogon, de a mi életünkben is rengeteg minden változott. Nem szükséges egy év kezdet ahhoz, hogy az ember számot vessen, ezt akár minden hónap végén, vagy minden új évszak kezdetén is megteheti.

Én a tavalyi év kezdetéhez képest sok mindent másképp gondolok, több szempontból más lett a prioritás és elmosódtak a határok a korábbiakhoz képest. Ilyen például a a környezettudatosság. Mindig is motoszkált bennem, szelektíven gyűjtöttem a szemetet, próbáltam odafigyelni, hogy kevesebb hulladékot termeljünk, szóval megvolt bennem a vágy eziránt az életforma iránt, de konkrét lépéseket nem tettem  az ügy érdekében. Ebben az évben viszont igen, ezekről írtam is itt a blogon, és mivel még csak az út elején járok, hamarosan beszámolok majd, hogy a következő évben milyen további lépéseket tervezek tenni.

A gyerekeim irtózatosan gyorsan nőnek, néha csak pislogok, hogy milyen nagyok már, és időnkét szeretném megállítani az időt, vagy csak egy-egy pillanatot, hogy kiélvezhessem azt, és megéljem teljes mértékben. Éppen ezért elkezdtem sokkal tudatosabban odafigyelni ezekre az aranyat érő pillanatokra az év során, és igyekeztem harmonikusabbá tenni a mindennapokat. Persze sok rajtunk kívül álló helyzet is adódhat, amik megnehezítik ezt az elhatározásunkat, azt gondolom, hogy egy kis odafigyeléssel felülkerekedhetünk ezeken, és törekedhetünk a harmonikus mindennapokra.

Többek között ezekről is olvashattatok ebben az évben, és most összegyűjtöttem, hogy melyek voltak azok a bejegyzések egy-egy hónapban, amiket a legtöbben elolvastatok. (Az  egyes hónapok legkedveltebb posztjait újra olvashatjátok a címekre kattintva.)

Januárban szerencsére elég sok hó esett, így a legkedveltebb bejegyzés a Szuper szánkópályák az országban című poszt lett, nem véletlen.

Februárban a Valentin-napi mini tortácskákra voltatok a legtöbben kíváncsiak, ez a süti egyébként nagyon finom lett, szerintem a következő szerelmesek napjára is megsütöm majd.

Márciusban a fürdőszoba felújítási projektünkről készült, Segítség, csempét festek című beszámoló tetszett nektek a legjobban.

Áprilisban a Láthatatlan munka világnapja alkalmából írtam az És te mit csinálsz egész nap otthon? című bejegyzést, ami ebben a hónapban a legnépszerűbb is lett.

Májusban elkezdtem tudatosabban odafigyelni a mindennapokra, így a legtöbb olvasót vonzó poszt az 5 új szokás, amitől harmonikusabbak a napjaim elnevezésű lett. Ezekre egyébként továbbra is próbálok odafigyelni.

Júniusban már tervezgettük a nyári szünetet és a nyaralást, így a Hasznos és haszontalan dolgok a nyaralás alatt című poszt sokatokat érdekelt, ez volt júniusban a legolvasottabb.

Júliusban egy DIY projekt győzőtt, egy olyan dobozka, amit nagyon szerettünk elkészíteni a gyerekekkel, ez pedig a Nyári emlékek gyűjtődoboza volt.

Augusztusban (nemcsak augusztusban) dinoszaurusz lázban égtünk, és a blogon is nagy sikert aratott a Dinó parkok, amiket kár lenne kihagyni.

Szeptember a rendszerezés hónapja volt a blogon, megmutattam miket teszünk, hogy rendezettebb legyen az otthonunk: 5 apróság, a rendezettebb otthonért.

Októberben több ismerősömnek is kisbabája született, így babalátogatóra készültem, amihez összegyűjtöttem pár ötletet, és nektek is ez a bejegyzés tetszett a legjobban: Mit vigyünk babalátogatóba?

Novemberben már elkezdtük az ünnepi készülődést, egy nagyon kedves mesekönyvet ajánlottam az Adventre hangolódás gyerekekkel című bejegyzésben.

Decemberben egy saját készítésű ajándék lett a legnépszerűbb bejegyzés, amit én is igen kedveltem: Készíts ajándékba forrócsokit otthon.

Nektek melyik volt a kedvencetek?

Köszönöm, hogy velem tartottatok ebben az évben, és bízom benne, hogy ez az elkövetkező évben is így lesz.

Nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok mindannyiótoknak, és kívánom, hogy teljesüljön minden amit elterveztek a 2019-es évre!

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.