Szabadidő

Babaróka a bábszínházban

A mai napig emlékszem a Babarókával történő megismerkedésünkre, egy Pagony könyvesboltban a Kis Könyves Éj nevű rendezvényen olvasott fel Kiss Judit Ágnes az új könyvéből, a Babarókából.

Akkor jelent meg az első rész, és mivel a felolvasáson nagyon tetszett a gyerekeimnek a történet, meg is vettük a könyvet és készítettünk mi is Babarókát közösen a gyerekekkel, erről ITT írtam korábban.

A mesék egy emberi tulajdonságokkal felruházott rókacsalád mindennapjait dolgozzák fel, ahol az első részekben Babaróka éppen óvodába készül. Azóta megjelent pár könyv, Babaróka új otthonba költözött, kis testvére született, és sok izgalmas kalandban vett részt. A könyvsorozat népszerűsége töretlen, most pedig bábelődadás készült a mesékből.

Babaróka bábszínházba megy

A hétvégén mutatták be a Budapesti Bábszínházban Ellinger Edina rendezésében a Babarókát, amit mi is megnéztünk a gyerekekkel.

Ezt a darabot alapvetően 4 éves kortól ajánlják, tehát az óvodás korosztály a célcsoport, de az én kisiskolás gyermekem is élvezte – sőt én is!

Fotó: Éltető Anna

A színpadon egy forgó színpaddal oldották meg az egyes jelenetek közötti váltást, ami nagyon látványossá tette az előadást. Mind a díszlet, mind a háttér csodaszép volt, a bábokról már nem is beszélve! Mindegyik rendkívül igényes és kidolgozott, bármelyik kisgyerek szívesen hazavinné őket!

Az előadás két felvonásból áll, az első 37 perc, a második 28 perc, amit könnyedén végig tudnak ülni a gyerekek, de egyébként is, csakúgy, mint a könyvek, úgy a bábelőadás is végig fenntartja a gyermekek figyelmét. Úgy éreztem, hogy a gyerekek nagyon beleélik magukat a történetbe, együtt örülnek és szomorkodnak Babarókával.

Ami külön tetszett, hogy a darab (a könyvekhez hasonlóan) tele volt a szülőknek is jelentéssel bíró mondatokkal – amik minden családban jelen vannak, így a gyerekek is ráismerhettek egy-egy szituációra. A Babaróka könyvek egyik nagy előnye is ugyanez szerintem, hogy nagyon életszagú, és a gyerekek könnyedén a rókacsalád helyébe képzelhetik a saját családjukat. Ezek a dolgok velük is ugyanúgy megtörténnek – ezért is annyira sikeresek a könyvek.

Nagyon ajánlom az előadás megtekintését, akár rajongtok a Babaróka könyvekért, akár csak szeretnétek megnézni a gyerekekkel egy kedves és vicces történetet.

Az előadások időpontja és jegyvásárlás: https://budapestbabszinhaz.hu/jegyek-musor/jegyvasarlas/

A könyvek pedig megvásárolhatóak a Pagony Kiadónál:  Babaróka könyvek

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve kreatív ötletekkel pedig a Pinteresten is megtalálsz.