DIY

Drótdekoráció-készítő workshop-on jártunk

A hétvégén a kislányommal egy szuper workshop-on jártunk, ahol színes drótokból készítettünk különböző dekorációkat otthonra. A workshop-ot Lagom rendezte és a the pici space adott neki helyszínt.

Már régóta szerettem volna ilyen drót feliratot itthon a szobákba, mert nagyon tetszett, úgyhogy igazán megörültem amikor megláttam, hogy akár most én is elkészíthetem saját magamnak.

A foglalkozás elején kiválaszthattuk, hogy milyen formát, illetve feliratot szeretnénk elkészíteni, majd ehhez a színes fonalak közül választottunk két színt. Ezek után kimértük, hogy nagyjából mennyi drótra lesz szükség, levágtuk a megfelelő méretet és elkezdtük belefűzni a drótot a fonalba. Amikor ezzel megvoltunk, jöhetett az igazán izgalmas rész, a kiválasztott formák/feliratok meghajlítása.

Ami néha nem is ment olyan egyszerűen, mint ahogy szerettük volna, néhol segítséget kellett kérnünk, de Tatjána (a Lagom drótdekoráció megálmodója, és a workshop szervezője)  mindig készséggel állt a rendelkezésünkre, szívesen segített, megmutatta, mit hogyan csináljunk. A végén levágtuk, vagy behajtottuk a felesleges drótot, elvarrtuk a fonal végét, hogy ne kezdjen kibomolni, és el is készültek a kiválasztott felirataink.

Személy szerint nagyon élveztem a foglalkozást, ami egyébként kb. 2- 2.5 órát tartott. Örülök, hogy elmentünk, és a saját kis dekorációnkat elkészíthettem, és jó szívvel ajánlom a workshopot akár gyerekekkel is. Próbáljátok ki!

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is. Még több tartalomért keress fel a Facebookon is, ide kattintva tudod megtenni.