Könyvajánló

Hangolódjatok az iskolás mindennapokra mesekönyvekkel – Könyvek iskolába készülőknek és elsősöknek

Nehezebben indult az iskolakezdés, mint gondoltátok? Nehéz megszokni a kötöttségeket? Esetleg még csak nagycsoportos ovisok vagytok, de már szóba kerülnek az iskolás mindennapok? Olvass tovább, mert szuper iskolára hangolódós könyveket ajánlok.

Melyik kisgyerek ne várná félelemmel vegyes izgatottsággal az első iskolai napokat? De előfordulhat, hogy nem úgy alakulnak az első napok / hetek, mint ahogyan elképzeltétek. Aggodalomra semmi ok, hiszen mindenkinek új a helyzet, a környezet, meg kell szokni mindent és mindenkit. Persze könnyebb azoknak, akik már ismernek pár pajtást az óvodából, de előfordulhat, hogy nincs senki ismerős. Ebben a bejegyzésben olyan könyveket mutatok meg, amelyek mindegyike az iskolába készülődést, valamint az ottani mindennapokat mutatja be. Így nagycsoportos ovisoknak is jó szívvel ajánlom őket, és a mostani elsősöknek is.

 

leszel_a_padtarsam.jpg

Vadadi Adrienn: Leszel a padtársam?

Aki szeretette az írónő ovisoknak szóló könyveit (pl. Leszel a barátom?), az garantáltan kedvelni fogja ezt is. Hiszen az óvodából jól ismert szereplők immáron iskolába mennek, és az első osztályos lét néha viszontagságos, néha pedig vidám mindennapjait követhetjük nyomon a könyv fejezetein kersztül. Maja, Lea, Dorci, Dani és Peti új barátokat is szerez, és közben igazi első osztályosokká válnak. Ugyanolyan változatos történeteken keresztül leshetünk be az osztályterembe, mint ahogy az ovis csoport mindennapjait figyelhettük meg. Óvodásoknak is jó szívvel ajánlom ezt a könyvet, kiváltképp, ha az eddigi meséket is szerették.

 

 Kép forrása: pagony.hu

 

 

alma_utca_22.jpg

nyomas_a_suliba.jpg

Képek forrása: pagony.hu

Alma utca 22. – Nyomás a suliba!

Mi először az utóbbi könyvvel kezdtük az olvasást, mert az iskolás mindennapokat szerettük volna valahogy feltérképezni, de annyira megkedveltük a szereplőket, hogy a kimaradt Alma utca 22.-t is gyorsan bepótoltuk. Misi és Marosiék történetei rendkívül életszagúak, minden történetben felfedezhetünk valami párhuzamot a mindennapjaink eseményeivel. Az első részben megismerkedünk az Alma utca 22. lakóival. Misi szemszögén keresztül látjuk a ház lakóit és a történéseket. És történésből bőven akad, ugyanis mindkét részben csupa izgalmas dolgot élnek át együtt a gyerekek a ház lakóival együtt. Ha csatlakoztok az Alma utcai bandához, garantáltan nem fogtok unatkozni.

 

kisikolasok_lany.jpg

Finy Petra: Iskolások kézikönyve

Ez a könyv egy kedves útmutató az iskolát kezdő kisgyerekek számára, ami mostanra kislányos és kisfiús változatban is kapható. Elmeséli, hogy mikor mi történik az iskolában, hogy egyáltalán nem olyan félelemetes mint amilyennek elsőre tűnik. Megtudhatjuk azt is melyik órán tanítják a betűket, és a számokat, valamint, hogy miért fontos a környezetismeret-, valamint a tornaóra. A könyv ráadásul gazdagon illusztrált (Pásztohy Panka rajzaival), ami plusszban nagyon szerethetővé teszi.

 

Kép forrása: pagony.hu  

Valamennyi könyv önmagában is rendkívül kedves és szórakoztató történeteket mesél el, így természetesen nem csak a kisiskolások / iskolába készülők élvezik majd, hanem ugyanúgy a középsős óvodás korosztály, mint a második-, harmadik osztályosok is. Közeledik az őszi szünet, mindegyik jó választás lehet egy kis kanapén összebújós, olvasgatós őszi délutánhoz.

A könyvek egy részét a Pagony Kiadó jóvoltából olvashattuk el. Az összes könyv a Pagony Kiadónál jelent meg, itt akár meg is tudjátok vásárolni őket: Pagony webbolt.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.