Könyvajánló

Havi 1 könyv

Most, hogy elérkezett az újév, elhatároztam valami olyat, ami azon túl, hogy örömet okoz számomra, szerintem több szempontból is a javamra válhat. Belevágok egy 12 hónapig tartó olvasási „kihívásba”, és minden hónapban meg is osztom veletek ezt.

Mondhatnám azt is, hogy megfogadom, hogy ebben az évben többet fogok olvasni, de egyrészt mivel nemigen szoktam fogadalmakat tenni (erről már a tavalyi évben is írtam), másrészt, ez kb. bármit jelenthetne, ezért kitaláltam, hogy adok neki egy „keretrendszert”, amihez tudom kötni.

Havonta 1 könyvet mindenképpen el szeretnék olvasni!

Ez pedig akárhogyan is nézem szerintem mindenképpen teljesíthető, hiszen egy igazi könyvmoly ennél sokkal többet is elolvas egy évben, sőt, ha minden jól megy én is. Régebben jóval többet olvastam, és igazából most is próbálok amennyit csak tudok, de sokszor érzem úgy, hogy jó lenne még többet olvasni. Fiatalabb koromban ugyanis nem tettem egy lépést sem könyvek nélkül, mindig lapult egy a táskámban. Ma már persze a gyerekek mindenféle dolgai mellé ritkán szoktam még egy könyvet is bepakolni, de azért időnként előfordul még az is, hogy viszek magammal. Utazni pedig még mindig nem utazok el egy- vagy több könyv nélkül sehova.

Nem titkolt célom egyébként ezzel a kihívással, hogy a szórakozás mellett le is lassuljak egy kicsit, kiszakadjak a mindennapokból, hiszen amíg olvasok, addig biztosan nem nyomogatom mondjuk a telefonom (sokszor) feleslegesen. És van még egy fontos dolog, amit Vekerdy Tamástól olvastam valahol, és felírtam akkor, mert mélységesen egyetértek vele abban, hogy:

„Az olvasás – ha élvezetet okoz- segít élni, átélni és túlélni is.” (Vekerdy Tamás)

Márpedig kevés olyan szórakozási formát tudok mondani az olvasáson kívül, amely feltölt, fejleszti a szókincset, segít lenyugodni este elalvás előtt, és még akár tanulhatunk is vele.

Bízom benne, hogy a havi 1 könyvnél azért többet is el fogok tudni olvasni majd, de havonta egy könyvet mindenképpen bemutatok itt a blogon. Ezek között lesznek gyerekneveléssel kapcsolatos témák, krimik, szépirodalmi művek, inspiráló könyvek, és természetesen gyerekkönyvek is.

Bízom benne, hogy sok érdekes témájú kiadványt tudok majd mutatni, és én is alig várom, hogy megismerjem az újdonságokat, illetve (akár újra is) felfedezzek fantasztikus könyveket.

Hamarosan jelentkezem az első könyvvel, ami ebben a hónapban a gyereknevelés témakörét öleli majd fel.

Kiemelt kép: pxhere.com

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.