Könyvajánló

Így lettem Michelle Obama – Könyvajánló

Egy szerfelett inspiráló életrajzi könyv egy meglehetősen ismert nőtől. Michelle Obamát szerintem nem kell bemutatni senkinek, az Egyesült Államok történetének első afroamerikai first ladyje volt nyolc éven át.

Ennek a könyvnek a megjelenését nagyon vártam, mert éreztem, hogy iszonyúan inspiráló lesz. Nem tévedtem, és most szeretném nektek is bemutatni.

Ez az könyv egy olyan önéletrajzi könyv, amely roppant részletességgel mutatja be Michell eddigi életét egészen kisgyermekkorától kezdve napjainkig, mégsem unalmas, hiszen ezekből az apró részletekből derül fény arra, hogy mely sarkalatos pontok határozták meg azt a nőt, aki végül történelmet írt.

A könyv igazán olvasmányos, már az első pár oldal magába szippant és egy olyan világ tárul elénk, amiről addig (valószínűleg) fogalmunk sem volt. Michelle Chicago egy olyan részéből származik, ahol az emberek sorsa (nem a jó értelemben) előre meghatározott, ahonnan csak nagyon kevesen tudják felküzdeni magukat a társadalmi ranglétrán, ahol a feketék alacsonyabb pozíciókban, alacsonyabb fizetésért sokszor egyik napról a másikra próbálnak boldogulni.  A pozitív életszemlélet azonban, amit a szüleitől kapott, a küzdeni akarás, az, hogy bármit elérhet, ha tesz érte nagyban hozzájárult, hogy

Michelle éljen a lehetőségeivel, hogy merjen nagyot álmodni, és kitartásával meg is valósítsa ezeket az álmokat!

A könyv könnyed stílusa visz minket magával előre, s lapjain fokozatosan bontakozik ki az a kivételes nő, aki egy olyan háttérországot biztosított mind a férjének, mind a lányainak, ami mellett könnyű volt Obamának lenni. Rengeteg áldozatot hozott annak érdekében, hogy támogassa a férjét, aki végül így valóra válthatta álmait, egy olyan álmot, amelyet mind jól ismerünk. Michelle ambíciózus személyisége és küzdeni akarása, zsonglőrködése a munkája és az anyai, illetve otthoni teendői között mindannyiunknak szolgálhat követendő példaként. Soha nem azt nézte, hogy neki mi a legfontosabb, hanem mindig a családját helyezte előtérbe, de mégis önmaga maradt.

Igazi sikertörténet az övé, hiszen legalulról küzdötte fel magát az ország legtetejére, és amikor first ladyvé vált számos olyan nehézséggel találta szembe magát, amiket korábban el sem tudott képzelni. Rengetegen bírálták, sokszor a bőrszíne miatt is kapott támadásokat, de mindezeken felülkerekedve örök optimistaként menetelt előre nyolc éven át a férje oldalán. Hihetetlen erőről tesz tanúbizonyságot és nem fél olyan érzésekről is beszélni, amelyek bizony sokszor megtépázták az önbizalmát, de mert mindig újra hinni és próbálkozni.

Beszél az elnökfeléséggé válásáról, az addig elvezető igen nehéz és hosszú kampányról, az elnöki évekről és végül arról, hogy milyen érzés volt otthagyni a Fehér Házat és egy teljesen új életet kezdeni.

A könyv elolvasása után szerintem mi is rendkívül motiváltnak érezhetjük magunkat, hiszen az Így lettem az a történet, amiből erőt meríthetünk a mindennapokra, hiszen ha neki sikerült, nekünk is menni fog.

A könyv a HVG Kiadó Zrt.-nél jelent meg 2018-ban.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, hogy elsőként értesülhess az újdonságokról, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is,  kreatív ötletekkel.