DIY

Dobd fel a lakást papírdekorációkkal

Most, hogy végre március van, egyre többet van részünk napsütésben is, és ma hivatalosan is elkezdődött a húsvéti időszak, úgy láttam éppen itt az ideje feldobni a lakást valamilyen tavaszi dekorációval.

Két egyszerű, gyerekekkel is könnyedén elkészíthető dekorációra esett a választásom. Az egyik egy pillangós fali dísz a gyerekszobába, a másik pedig egy tavaszi papír virágcsokor kép. A elkészítésüket is ebben a sorrendben mutatom meg:

Pillangós fali dísz

Minden évszakban igyekszem a gyerekszobákat is feldíszíteni valami apró dekorációval. Amikor kitaláltam, hogy ilyet készítsünk a fejemben még másképp nézett ki, de aztán a lányom kezébe vette az irányítást, szervesen résztvett a kivitelezésben is, így aztán igazán csajos lett a végeredmény.

Az elkészítéshez szükség lesz egy pillangó sablonra, színes papírokra, ragasztóra, valameilyen zsinegre és egy faágra.

Nekünk volt itthon korábbról egy pillangó sablon, amit most is felhasználtunk, de ha nektek nincs, akkor a Pinterest oldalamon lementettem párat, amit IDE kattintva elérhettek, és azok közül választhattok.

Legelőször is lefestettük a faágat rózsaszínre (akril festékkel tettük ezt meg), ezt egyébként nem muszáj, anélkül is jól mutat. én ráadásul eredeti terv szerint fehérre szerettem volna festeni. Ez abszolút egyéni ízlés kérdése, hogy milyet szeretnétek. Mivel elég hosszú volt a száradási idő, csak másnap tudtam rákötözni a pillangókat.

Következő lépésben körberajzoltuk különböző színes papírokra a pillangó sablonokat, majd egyenként ki is vágtuk őket. Nagyjából 12 darab elég.

Ezután egy pékzsinegre felragasztottam három-három darabot ragasztópisztollyal és végül a faág száradása után egymástól nagyjából egyenlő távolságra felkötöztem őket.

Végezetül kötöztem még egy zsineget akasztónak a faág két végére és készen is lett a tavaszi gyerekszoba dísz.

Virágos kép

Fogtam egy üres Ikeás Ribba képkeretet, mivel ebben elég hely van egy magasabb képnek, dekorációnak is.

Ennek a képnek az elkészítéséhez szükség lesz a képkereten kívül színes papírokra, ragasztóra és egy kartonlapra alapnak.

Tehát legelőször is levágtam egy a képkeretbe való kartonlapot, arra ráragasztottam a kaspót, amit én kék színű lapból vágtam ki. Sablont nem használtam hozzá.

Aztán egy kisebb pohár segítségével 10 darab kört rajzoltam meg és vágtam ki különböző színű papírokból, amiket aztán spirál alakban bevágtam, majd feltekertem őket.

Végül mindet felragasztottam a papírlapra, és beleraktam a képkeretbe.

A dekoráció ötletét ITT találtam, aztán átalakítottam.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, hogy elsőként értesülhess az újdonságokról, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is, további kreatív ötletekkel.