Életmód

10 inspiráló ötlet gyerekszobai tároláshoz

A gyerekszobában néha igazi káosz tud kialakulni, ezt már nekem is volt szerencsém bőven megtapasztalni, ezért rendkívül fontos a megfelelő mennyiségű és praktikus tároló, ahova el lehet tüntetni gyorsan nagyjából mindent.

Most összegyűjtöttem 10 olyan tárolási rendszert, amely azon túl, hogy esztétikailag is jól mutat, praktikumban sem szenved hiányt. Ráadásul úgy gondolom nem árt néha ötleteket gyűjteni, hogy frissebb szemmel tekinthessünk a saját bútorainkra, hátha ki tudunk hozni belőlük valami még jobbat.

#Ikea polcrendszer, amit én is nagyon kedvelek, több fajta méretben is lehet kapni, jól variálható és kiválóan pakolható (lásd kiemelt kép).

Egy másik változat képtartó polcokkal kiegészítve, ami a könyvek tárolásához is jól jön.

#Olvasósarok kialakításával ösztönözhetjük gyerekeinket, hogy akár önállóan is kezükbe vegyenek és megnézegessenek könyveket, még ha egyelőre nem is tudnak olvasni.

Ha kevés a hely, használjuk ki bátran az adott lehetőségeket:

#Nyitott polcrendszer is jó megoldást nyújthat, hiszen itt mindent könnyedén megtalálhat a gyerkőc maga, amire csak szüksége van.

 

#Kisebb tároló polcok, a legkedvencebb játékoknak, ha még nincs túl sok játéka, vagy csak szeretné a közvetlen közelében tudni a favoritokat.

 

#Egyedi, különleges tárolórendszerek, polcok ha szeretnénk igazán egyénivé varázsolni a gyerekszobát.

 

Ezek után a gyönyörű és inspiráló gyerekszobák után azt hiszem megyek is, és megnézem mit tudnék átpakolni, másképp rendszerezni nálunk a gyerekszobában, annyira megtetszett egyik-másik ötlet.

Nektek melyik tetszett a legjobban?

Képek: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.