DIY

Készíts asztali ceruzatartót otthon fillérekből – Készüljünk az iskolára 2.

Nem titok, hogy szeretek, sőt a gyerekekkel együtt is szeretünk itthon különböző tárgyakat átalakítani, kézműveskedni és újrahasznosítani is. Most, hogy napok választanak el az új tanév kezdetétől két asztali tolltartó készítését mutatom meg nektek. Természetesen ez is olcsón és könnyen kivitelezhető, amin akár a gyerekekkel közösen is munkálkodhatunk.

Ez a poszt egyébként kizárólag azért születhetett meg, mert megígértem a lányomnak, hogy készítek neki egy unikornisos ceruzatartót. Mi mást.

Na jó, azért ennyire nem tragikus a helyzet, cuki lett a végeredmény szerintem, neki pedig nagyon tetszik, úgyhogy ez a lényeg. Eredetileg amúgy a másik, háromrészes asztali toll-és ceruzatartót terveztem, hogy elkészítem, de végül előbb ez lett készen. A bejegyzésben egyébként mindkettőt láthatjátok.

Az alapanyag az általam egyébként különösen kedvelt konzervdoboz volt, és  az elkészítéséhez minden volt itthon korábbról, így aztán igazán költséghatékony is ez a megoldás.

Az elkészítéshez tehát szükségem volt egy kiürült konzervdobozra, pár darab dekorgumira, fehér festékre, fekete filctollra és ragasztóra.

Először lefestettem egy alapozó festékkel (Kreatív Hobby – Alapozó festéke) a dobozt, hogy igazán szép legyen a felülete (ezt egyébként konzervdobozoknál nem mindig szoktam megtenni, attól függ, hogy később milyen funkciót szánok neki, illetve milyen kinézetet szeretnék a végén neki kölcsönözni). Miután megszáradt az alap, fehér festékkel festettem be (azzal amivel korábban a nyári emlékek gyűjtődobozát is – Cadence fehér acryl festék), ami nagyon szép fedést adott neki. Száradás után kivágtam a csillogó dekorgumiból egy csúcsos háromszög formát szarvnak és rózsaszínből pedig virágokat. Ezeket mind felragasztottam és megrajzoltam a filctollal az arcát. Készen is lett. (Mondtam, hogy egyszerű.)

A hármas asztali tárolót és kicsit másképpen festettem le. Ezeket egyenként acryl spray festékkel fújtam le (ez is volt itthon még korábbról), direkt nem figyeltem oda az egyenletes fedésre, és némelyiket egy kicsit még meg is csiszoltam. Aztán csipkedarabokat ragasztottam a közepükre és így ragasztottam őket össze.

Voltak részek amikben a lányom is segített, így ez igazán jó kis közös készülődős program lehet nektek is, ha kipróbáljátok.

Korábban a füzeteket és a ceruzákat dekoráltuk ki, nézzétek meg azt is: Készüljünk az iskolára 1.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.