DIY

3 szöveges adventi naptár

A tavalyi évben készítettünk először a meglepetéses adventi naptár mellé egy „szöveges adventi naptárat”, amibe minden napra kis élmény meglepetéseket rejtettünk el. Minden reggel (miután már meg volt az aznapi kis édesség, vagy apró meglepetés az adventi naptárból) a reggelinél felolvastuk az aznapi kis élményt vagy feladatot és aszerint szerveztük a napot, ami éppen a papíron szerepelt.

 

Nagyon jó móka volt, úgyhogy idén újra megcsinálom, sőt, most ha van kedvetek ti is kipróbálhatjátok, ugyanis ingyenesen letölthetitek a mi idei adventi feladatainkat (lentebb), vagy akár ti is írhattok magatoknak személyre szólót.

Ehhez mutatok 3 külsőt is, amibe a kis cetliket tehetitek.

1. Kartonlapra felfűzött zsineg kis csipeszekkel

Tavaly egy karton dobozból kivágtam egy nagyjából A3-as méretű papírnak megfelelő nagyságú karton lapot, úgy hogy a két oldalán maradjon egy oldalsó fal, és bevontam piros csomagoló papírral. A kartonlap két oldalán a falat átlyukasztottam 5 helyen és a két oldalsó lap közé piros pékzsineget feszítettem ki. Erre raktam a kis csillag alakú adventi csipeszeket, amik korábbról már meg voltak, és így rögzítettem fel (nagyjából) véletlenszerűen az adott napi cetliket. Azért írom, hogy nagyjából véletlenszerűen, mert arra azért figyeltem, hogy a „Ma jön a Mikulás”, vagy a „Ma van Karácsony” jó napra kerüljön. Mi ezt minden nap a reggelinél szoktuk kinyitni, idén is így lesz, mert ettől máris jól indul a nap.

2.  Képkeretbe illesztett csipesz

Ezt a képkeretet már így kaptam, de a spárga nélkül is könnyen elkészíthetjük akár, csak a kép helyére ragasztunk egy (lehetőleg valamilyen karácsonyi motívumos) kis csipeszt és ide már csíptethetjük is az aznapi feliratot, vagy akár borítékban egy kis meglepetést is. (ahogy a képen is fotóztam)

3. Üvegbe rejtett meglepetések

Ez talán a legegyszerűbb mind közül. Egy szebb befőttes üveg, vagy valamilyen másmilyen üveg szükséges hozzá, ebbe tegyük bele a feladatokat, élményeket, és onnan húzzunk ki mindennap egyet. (Én idén a férjemnek készítettem ezt, és többek között olyasmik szerepelnek rajta, hogy „Ma én fürdetem meg mindhárom gyereket, pihenj addig.”, vagy „Ma maradj az ágyban, amíg elkészítem a reggelit.”, és még ilyen is „Bekészítettem egy sört a hűtőbe, este idd meg.”)

Innen tudjátok letölteni a mi naptárunkat:

letoltheto_adventi_elmenynaptar.jpg

 

 

Remélem nektek is lesz kedvetek elkészíteni valamelyiket, hiszen egyik sem bonyolult, péntekig akár még el is készülhettek vele.

A bejegyzés saját képeket tartalmaz, amelyek a szerző tulajdonában vannak!

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről.