DIY

Készüljünk az iskolára – 1. rész

Igen, tudom, hogy még a nyár nagy része hátra van, de én nem szeretek kapkodni, inkább az a mindenre időben felkészülök típus vagyok.

Ezért arra gondoltam hogy a szeptemberig hátralévő időben megmutatok többek között pár ötletes, ám költséghatékony dolgot, amikkel mi készülünk az iskolára, amiket bárki otthon is elkészíthet. Csomagolunk ebédet, amit a gyerekek is örömmel fogyasztanak majd, hogyha nem a menzán ebédelnek. Készítünk asztali tolltartót is, többfélét is és egyedivé varázsoljuk a tanszereket, amiket úgyis mindig névvel kell ellátni.

Ilyenkorra már valószínűleg mindenki megkapta a listát, hogy mikre lesz majd szükség a következő tanévben, milyen füzeteket, ceruzákat, felszereléseket, stb. kell megvásárolni. A kisebb sokk (a beszerzendő dolgok listája láttán) után én például végiggondoltam, hogy mit kezdhetnék ezekkel, hogy egy kicsit a saját képünkre formáljam a végeredményt. Nem kell itt bonyolult dolgokra gondolni, csak szerettem volna egyedibbé tenni egy-két tanszert.

Elsőként öntapadós ragasztóval díszítettünk fel füzeteket, valamint ceruzákat. Ehhez a művelethez véleményem szerint a legideálisabbak a natúr színű füzetek és ceruzák, de ennek a hiányában is készíthetünk mutatós darabokat.

Némely füzethez nagyobb alakú öntapadós matricákat használtam, és azokból vágtam ki az általam elképzelt méretet. A ceruzákhoz (pár füzethez is) viszont úgynevezett dekortapaszokat (másnéven washi tape) használtam, és tetszőlegesen hol a ceruza nagy részét bevontam vele, hol pedig csak különböző méretű csíkokat ragasztottam rá. Két ceruzánál a kislányom is besegített, ő beragasztotta a ceruza teljes felületét. Az igazság az, hogy ezt mindenki az egyéni ízlése, elképzelése szerint készítheti el, a végeredmény ígyis-úgyis szuper lesz. Legfőképpen azért, mert ugyanilyen senki másnak nem lesz. Mi elsőkörben a képeken látható darabokat készítettük el, de még nem szereztünk be minden felszerelést, így biztosan nekilátunk még a díszítésnek.

A következő részben asztali tolltartót készítünk majd. Ha kíváncsiak vagytok további ötletekre is, akkor látogassátok meg a Pinterest oldalamat is.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.