DIY,  Könyvajánló

Rajzoljatok velünk cuki kawaii rajzokat

Egy kiskamasz lánnyal, aki hozzám hasonlóan szintén szeret alkotni, rajzolni nem volt nehéz belevetni magunkat a Kawaii rajzok világába, amit a Scolar Kiadó jóvoltából volt lehetőségünk kipróbálni.

A kawaii japán szó, azt jelenti: cuki. Zainab Khan imádott aranyos figurákat rajzolni, így Pic Candle néven elindította YouTube csatornáját, ahol megmutatja hogyan rajzolhatjuk meg ezeket a bájos, imádnivaló kis alakzatokat.

Két könyv is készült a munkáiból, ahol szintén lépésről-lépésre kapunk iránymutatót a rajzoláshoz, a könyvek itthon a Scolar Kiadó gondozásában jelentek meg nemrégiben, és nem csak megtanulhatunk belőlük kawaii formákat rajzolni, hanem színezhetünk is, valamint böngészők is találhatóak benne.

A lányom egyből nekiállt rajzolgatni, amikor megérkeztek a könyvek, de bevallom én is berajzoltam egy-két cukiságot a határidőnaplómba. Annyira kedvesek ezek a figurák, hogy az ember önkéntelenül is mosolyogni kezd, amikor meglátja. Nagyon ajánlom akkor is ha ti szerettek alkotni, de gyerekekkel is, mert tényleg egyszerű útmutatókon keresztül készíthetjük el a tüneményes kis rajzokat.

A könyvekben az a legjobb szerintem azontúl, hogy megtanulunk bizonyos formákat lerajzolni, hogy fejleszti a kreativitást, és inspirál újabb és újabb formák megalkotására. Rengeteg hely van az oldalakon a saját rajzok elkészítésére is, de a legjobb talán egy saját noteszbe megalkotni, majd kiszínezni az  egészet kedvünk szerint. Habár szerintem fekete tűfilccel megrajzolva mutatnak a legjobban, a lányom szerint színesben sokkal szebbek.

Mindenki tehát saját ízlésére formálhatja a cukiságokat, senki nem fog fennakadni egy rózsaszín dinón, vagy kék kiscsirkén. Az alkotásnak maximum a kifogyott papírkészlet állíthat akadályt.

Szóval ha szerettek rajzolni, akkor nagyon jószívvel ajánlom ezeket a könyveket, remek szórakozást nyújtanak kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt!

A könyveket itt vásárolhatjátok meg: Kawaii rajzok világa, Scolar Kiadó 

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve kreatív ötletekkel pedig a Pinteresten is megtalálsz.