DIY

Nyári emlékek gyűjtődoboza

A nyár számtalan fantasztikus lehetőséget tartogat minden nap, különösen, ha éppen vakációzunk valahol. Később pedig olyan jó érzés egy-egy jól sikerült nyaralásra visszaemlékezni,  felidézni a közös élményeke

Nemcsak a fényképek adhatják vissza az üdülésen megszerzett élményeinket, hanem egy-két a nyaralás helyszínén „gyűjtött” apróbb tárgy is, amiket elteszünk emlékbe. Tényleg parányi dolgokra gondolok itt, egy mozi/cirkusz/koncert jegy, egy kagyló, képeslap vagy bármi ami segít feleleveníteni a vakáció napjait.

Ebben a bejegyzésben azt mutatom meg, mi hogyan készítettünk a Kreatívellátó jóvoltából a gyerekekkel közösen egy nyári élménygyűjtő dobozt, természetesen nyári hangulatúra kialakítva.

A fa doboz ugynaúgy a Kreatívellátó webáruházban kapható, mint a festékek és a ragasztó is, amiket alkalmaztunk. Mi hybrid acryl fehér- valamint kék és piros festéket használtunk, illetve egy ragasztót, A dobozt szalvéta technikával (más néven: decoupage) díszítettük fel.

Első lépésként lefestettük a fehér festékkel, hogy szép egységes legyen majd a végeredmény. A fehér festéket egy rétegben vittük csak fel a fadobozra, így kicsit régies külsőt kölcsönözve neki.  Majd a tetejére ráhelyeztük a szalvéta legfelső rétegét, amit aztán a ragasztó és az ecset segítségével óvatosan rádolgoztunk a megszáradt doboz tetejére. (A festék egyébiránt gyorsan szárad.)

A doboz alsó részére körbe világoskék csíkot festettünk, és legelőször az volt a terv, hogy ragasztunk rá pár darab szintén lefestett kis tengeri hangulatú díszítő elemet (pl. tengeri csillag, rák, iránytű), de végül ezt elvetettük, és csak a tetejére ragasztottunk egy mentőmellényt a kevesebb-több elvét követve. És véleményem szerint nagyon jól tettük, mert rendkívül hangulatos kis dobozunk lett így. A többi díszítő elemet azért kifestettük, és azóta is játszanak velük a gyerekek, illetve az egyiket még tervezem felhasználni a későbbiekben, meg is mutatom majd, ha elkészülök vele.

A festékeket egyébként igazán könnyű volt felvinni a felüleltre, a gyerekek is simán megbírkóztak vele. Szerintem jól tapadt és szép fedést biztosított a fa felüleleten. Az oldalsó csíkhoz a színt kikevertük fehérből és kékből, de amúgy is nagyon szép színűek a festékek.

És hogy mit fogunk tartani majd benne? Természetesen az idei nyaralásunk emlékeit. (De akár ajándékba is készíthető ilyen doboz más mintával ellátva, igazán mutatós, szép meglepetés lesz.)

Mi nagyon jól szórakoztunk a doboz elkészítése közben, így ha ti is szeretnétek hasonlót készíteni, nézzetek szép a Kreatívellátó webáruházban, ahol több fajta doboz, és festék közül is válogathattok.

A bejegyzés a Kreatívellátó webáruházzal közös együttműködés keretén belül készült el.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.