Életmód

Miért teszek idén újévi fogadalmat?

Eléggé megoszlik a vélemény arról, hogy érdemes-e az újév kezdetén fogadalmakat tenni!? A legtöbb helyen azt olvasni, hogy az újévkor tett fogadalmakhoz szükséges kitartás óriási százaléka január harmadik hetére elfogy. Már nem vagyunk olyan lelkesek, kényelmetlen változtatni egy csomó dolgon, így visszatérünk a jól bevált szokásainkhoz.

Az esetek többségében én sem szoktam megfogadni semmit az új esztendőre, ugyanis abban hiszek, hogy ha változtatni szeretnénk valamit, azt az év bármely napján megtehetjük. Azért olyan elhatározásokat fel szoktam vázolni magam elé, amiket hosszú távon szeretnék majd megvalósítani. Erről a tavalyi évben írtam is egy bejegyzést, ÚJÉVI TERVEK címmel, amit a címre kattintva újra elolvashattok.

Ebben az évben azonban másképp gondoltam.

Egész év végéig nem is igazán tudatosult bennem, hogy 2019 év végével lezárul egy évtized és valami új kezdődik. A 2019-es év valamiért egyébként sem sikerült úgy, ahogyan szerettem volna. Rengeteg nehézséggel, csalódással kellett megbirkóznunk, sok minden miatt őröltem magamat és a bloggal sem tudtam úgy haladni, ami az elképzeléseimbe beleillett volna.

El kellett engednem rengeteg mindent, és alig vártam, hogy vége legyen az évnek. Elfáradtam minden tekintetben.

A munkahelyemre 3 gyerekkel nem vettek vissza, ősszel nem jöttek össze olyan munkák, amikre nagyon számítottam, így decemberre úgy éreztem újra kell definiálnom mindent.

Voltak terveim és voltak kecsegtető ajánlatok is, rajtam múlott csak, hogy mihez kezdek velük. Elhatároztam, hogy adok egy kis időt magamnak, így decemberben nem nagyon vállaltam el semmit, próbáltam a belső hangokra fókuszálni.

A félelem mellett, hogy 6 év után visszatérjek a munka világába, ott volt bennem a tenni akarás is, hogy végre megvalósíthassam az álmaim, úgyhogy elhatároztam: 2020-ban végre belevágok.

És ehhez úgy éreztem kellenek olyan fogadalmak, amik a segítségemre lesznek. Nem lehetetlen, nem irreális dolgokat tűztem ki magam elé, hanem olyan célokat, amik elősegítik, hogy az előttem álló évre úgy tekintsek, mint egy fantasztikus elérendő célra, amiért érdemes „küzdeni”, és aminek elérésekor sokkal jobban fogom érezni magam.

Azt gondolom, hogy akkor kell újévi fogadalmakat tenni, amikor teljesen biztosak vagyunk benne, hogy ezek előre visznek minket az év folyamán és igazán boldoggá tesz a megvalósításuk. De ha valamiért valamelyik mégsem teljesül majd, vagy csak részben, azt sem kudarcként kell megélni, hanem egy útjelző táblaként tekinteni rá, hogy még van egy kis dolgunk vele, de a jó irányba haladunk.

Nem kell, hogy stresszeljenek a fogadalmaink, sokkal inkább a sikereinket segítik elérni. Ennek szellemében kívánom, hogy ti is megtaláljátok azokat a célokat az életetekben, amikért érdemes újévi fogadalmakat tenni.

 

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.