Balaton,  Szabadidő,  Utazás

Mit csináljunk a Balatonnál rossz idő esetén? – 2. rész.

Bosszantó tud lenni, ha a gondosan megtervezett nyaraláson nem tudunk fürödni, mert esetleg az időjárás nem megfelelő. Ám szerencsére a Balaton a fürdőzésen túl is számtalan lehetőséget kínál, ezért ne csüggedjünk, ha az időjárás nem a legideálisabb a pancsoláshoz.

3 évvel ezelőtt már olvashattatok itt a blogon egy összefoglalót, hogy mi mindent érdemes kipróbálni a Balaton könyékén, ha éppen nem alkalmas az időjárás a strandoláshoz. Most egy újabb ajánlóval készültem, de ide kattintva az előzőt is újra elolvashatjátok: Mit csináljunk a Balatonnál rossz idő esetén gyerekekkel?, hiszen abban is számos izgalmas program lehetőséget találhattok.

Az utóbbi években többször is előfordult, hogy nem mindig tudtunk megfürdeni a Balatonban az időjárás miatt, ilyenkor alternatív programokat kerestünk, amik ugyanolyan jónak bizonyultak, mint a pancsolás.

Az itt említett programok egy részét már mi is kipróbáltuk, egy részét, pedig kinéztem már, ha szükség lenne rá.

Fordított ház Siófok

Fordított ház – Siófok

Ez pont tavaly egy nem fürdős napon próbáltuk ki, írtam is róla pár sort a Facebook és Instagram oldalamon.

Egészen különleges élmény volt, bár a végére nagyon szédültünk, szóval jó volt kijönni.

Jelenleg a maszk viselése kötelező, és úgy tudom, hogy belső egyensúly zavarral rendelkező emberek nem látogathatják a Fordított Házat, ennek mindenképpen nézzen utána, aki érintett.

További információk: Fordított Ház Siófok

Katica Tanya bejárata

Katica Tanya – Patca

A Katica Tanya az élmények hazája. Élmény és látogatóközpont teljesen a gyerekek igényeire szabva. Utazhatunk hordó vonattal, kipróbálhatjuk a gokart vagy kalandpályákat, vagy a kültéri csúszdák valamelyikét is. Etethetünk és simogathatunk házi állatokat, meleg időben vizes játszótér várja a hűsölni vágyókat, rossz időben pedig bent várják többféle programmal is a gyerekeket. Akár egy teljes napot is eltölthetünk itt.

Információk: Katica Tanya

Szentbékkállai Kőtenger

Balaton-Felvidéki Nemzeti Park

Rengeteg a látnivaló ezen a területen. Gyerekekkel érdekes lehet a Szentbékkállai Kőtenger és Hegyestű,valamint Salföld is. De ezenkívül számos kirándulás tervezhető a területre.

Rálátás a Balatonra a Folly Arborétumból

Folly Arborétum

Nemcsak a csodálatos kilátás vonzza az embereket a Folly Arborétumba, hanem az a különleges hangulat is, ami ott fogadja egész évben a látogatókat. A különleges cédrusok és ciprusok között sétálgatva, a kabócákat hallgatva egy teljesen más világban találjuk magunkat. A gyerekeknek rengeteg játszótér és árnyékos rész szolgál szórakozásul, a felnőtteket pedig borterasz és étterem, kávézó várja. A kilátás a Balatonra pedig egyszerűen pazar!

Bóvebben: Folly Arborétum

Tapolca

Igazi kis gyöngyszem Tapolca. Nagyon kellemes a belvárosban sétálni, a Malomtónál kezdődik egy kiépített sétány végig a patak mellett és természetesen ott van a Tapolcai-tavasbarlang is. A főutcán hangulatos kis kávézókat is találhatunk. A Tavasbarlangba jelenleg online lehet jegyet váltani.

Bővebb információ Tapolcai-tavasbarlang

Kaszói lombkorona tanösvény

Lombkoronasétány Kaszó

Akár még a nagy hőség elől is érdemes meglátogatni egy erdei tanösvényt, ám Kaszón találhatunk egy különleges lomkorona sétányt is. A 9 m magas, 124 m hosszú ösvényen interaktív elemek teszik izgalmasabbá az élővilág megismerését. Nem messze az ösvénytől pedig kisvasút és egy hatalmas erdei játszótér is várja a látogatókat.

További információ: Kaszói Tanösvények

 

A képek a szerző tulajdonában vannak. Felhasználásuk engedélyköteles!

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.