Könyvajánló

Utazz idén nyáron könyvekkel

Habár ezen a nyáron nem nagyon fogunk utazni, maximum belföldön, azért könyvekkel még megtehetjük ezt, mégha nem is ugyanolyan mint átélni valójában. Mindenesetre szerintem az alábbi összeállításban találhatunk olyan könyveket is, amik messzi tájakra elrepítenek.

Felnőtteknek:

 

David Nicholls: Mi

Egy keserédes történet egy család, valamint egy házasság megmentésére tett próbáról keresztül-kasul Európán. Néhol szórakoztató, néhol szívfacsaró a történet, de mindenképp érdemes elolvasni.

Bővebben ITT olvashatsz róla könyvértékelőt.

David Nicholls: Mi; Európa Könyvkiadó; 2019; Fordította:Neset Adrienn

Kép: Európa Könyvkiadó

 

Napsütötte toszkána

Hogyan költözzünk Toszkánába és újítsunk fel egy házat úgy, hogy alig tudunk olaszul és az olasz munkamorál eléggé más, mint a jól megszokott amerikai. Frances Meyes férjével Toszkánába költözik és felújítanak egy házat, közben pedig csodálatos körülöttük a táj és finom az étel. Pillanatokon belül mi is könnyedén ott találhatjuk magunkat Cortonában.

Frances Meyes: Napsütötte Toszkána , Tercium Kiadó,2001 Fordította: Sümegi Balázs

 Kép: Libri

Ízek, imák, szerelmek

Ez a könyv nemcsak a csodálatos Indiába, Olaszországba, valamint Indonéziába repít el, hanem egy olyan belső utazásra is meginvitál, amely során biztosan átgondolunk pár dolgot az életünkből.

Elizabeth Gilbert: Ízek, imák, szerelmek; Partvonal Kiadó, 2018; Fordította: Balázs Laura

 

Kép: Libri

Franciaország rajongóinak Bor Mámor Provence

Provence csodálatos vidékére kalauzol el bennünket számtalan történettel. A Bor Mámor Provence című méltán népszerű sikerén túl több regény és életrajzi könyv is azon a vidéken játszódik, amely Peter Mayle új otthonául szolgál. Vele együtt csodálhatjuk a tájat, ehetünk finomaka, fedezhetjük fel a híres provanszál piacokat vagy éppen keresgélhetjük a szarvasgombát, hogy aztán mennyei vacsorát főzzünk belőle. Levendulaillat és kabócák zümmögése kísére minden regényét.

Peter Mayle: Bor, Mámor, Provence, Ulpius-Ház Kiadó, 2005

Kép: Libri

 

Cheryl Strayed: Vadon – Ezermérföldes utam magamhoz

Ez a könyv az önmagunkhoz vezető útról szól, és hogy néha muszáj „elvesznünk” a vadonban, hogy megtalálhassuk a megfelelő kiutat. Az amerikai Pacifikus hegységen átvezető túraösvény egyáltalán nem egyszerű, Cheryl viszont mindeféle edzettség nélkül vág neki. Hatalmas akaraterejével végig is megy rajta, barátságokat köt és számtalan kalandban része és végül teljesen megváltozik az élete.

Cheryl Strayed: Vadon – Ezermérföldes utam magamhoz; Helikon Kiadó, 2019 , Fordította: Gázsity Mila

Kép: Helikon Kiadó

 

Nina George: Levendulaszoba

Szintén Franciországba kalauzol el bennnünket ez a néhol keserédes de egyébként imádnivaló regény. Párizstól kezdve Dél-Franciaországig tart Perdu úr és társai utazása egy könyvárusító uszályon a csatornák szövevényes hálózatán keresztül.

Bővebben a könyvről: Levendulaszoba

 

Nina George: Levendulaszoba; Maxim Könyvkiadó; 2014; Fordította: Hajdúné Vörös Eszter

 Kép: Maxim Kiadó

 

Családregény a Balaton-felvidéken

Tóth Gábor Ákos regény sorozata a Balaton-felvidékre kalauzol el bennünket. A történet során sok humorra, gasztronómiai kalanddal és életszeretettel találkozhatunk ,így bátran belevethetjük magunkat az édesvízi mediterrán életérzésbe.

Tóth Gábor Ákos: Édesvízi mediterrán sorozata, 21. század kiadó

Kép: 21.század kiadó

 

Gyerekeknek:

Utazik a család sorozat

Csapody Kinga és Szalma Edit sorozata körbejárja az országot, és számtalan gyönyörű részét megmutatják Magyarországnak. A Balaton, Vértes és Gerecse a Dunakanyar – csak, hogy egy párat kiemeljek a mesekönyvek közül – mind-mind elrepítik a gyerekeket és családjaikat és bemutatják hol, mit érdemes felkeresniük, ha ott nyaralnak.

Csapody Kinga, Szalma Edit: Utazik a család sorozat, Manó Könyvek

Kép: Manó Könyvek

 

Gévai Csilla – Amíg utazunk sorozata

Több rész is megjelent már Gévai Csilla az Amíg utazunk című történetből, ahol Budapestet fedezhetjük fel járműveken keresztül. A Pagony Most én olvasok sorozatában is folytatódnak a szereplők történetei.

Gévai Csilla: Amíg utazunk, Pozsonyi Pagony, 2015

Kép: Pagony

 

Hohol Ancsa: Terka a világutazó

Terka egy cserfes, 4 éves kislány. Egy nap az óvodába két új kislány érkezik, akiknek az apukája afrikai. Az óvónéni érdekes mesébe kezd a világ országairól és Terka hamarosan képzeleben bejárja az egész világot.

Hohol Ancsa: Terka a világutazó; Móra Könyvkiadó; 2015

Kép: Móra Könyvkiadó

 

Nektek van kedvenc utazós könyvetek?

 Kiemelt kép: freepik.com

 

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.