Életmód

5 random tény rólam

Sosem volt még ilyen a blogon, ezért gondoltam, hogy éppen itt az ideje néhány érdekesség elmesélésének magamról. 5 random tényt osztok meg, ebből lehetséges, hogy van amit már tudtok rólam 🙂

1. (Súlyos) bögre mániám van

A férjem szerint kritikusan sok bögrém van. Tudom, tudom, sokan szeretik még rajtam kívül a szép bögréket, nekem azonban tényleg (túl) sok van, ezt én is elismerem.

De egyszerűen az a helyzet, hogy egyrészt vannak olyan bögrék, amik csíkosak, mások pedig pöttyösek, vannak virágosak, és egyszínűek. Kerek, hosszúkás, ovális…

Vannak olyan bögrék, amikből csak reggel szeretek inni, vannak, amikből csak délután, van amit csak nyáron használok, és van olyan, amit csak télen.

Olyan is van, amit bármikor szívesen használok. És sajnos… mindig megtetszik egy újabb. Amikor már sok olyan van, amit egy ideje nem használok, azokat el szoktam ajándékozni a családban (pl. anyukámnak, vagy nagymamámnak). Egy ideje amúgy már tudok megálljt parancsolni, és nem veszem meg őket… de azért nagyon sok megtetszik 🙂

2. Mindig több könyvet olvasok egyszerre

Ez mindig is így volt. Nem tudom elmondani, hogy ez miért jó, de soha nem volt problémám azzal, hogy ne tudtam volna felvenni a fonalat bármelyik olvasott könyvnél.

Olyan is elő szokott fordulni, hogy egy időre félreteszek egy könyvet, mert nem talál rám a megfelelő időben, és amikor újra előveszem gond nélkül folytatom. (A leghosszabb ilyen könyv parkoltatás 2 év volt, ha jól emlékszem.)

3. Mindig jegyzetelek

Mindig, mindenhova jegyzetelek. A telefonomba, a naptáramba, noteszekbe, post-it-etekre. Éppen ezért rengeteg jegyzetfüzetem van.

Már iskolás korom óta vonzódom a szép füzetekhez és nagyjából azóta írok jegyzeteket, listákat is. (Lehet, hogy egy másik posztban majd a listáimról mesélek…)

4. Évek óta nem nézek tévét

Csak mesecsatornát… Viccen kívül filmeket és sorozatokat szoktam nézni, de a tévé műsort nem. Már jó ideje nem köt le egy műsor se igazán, ha nem lennének gyerekeink, akkor valószínűleg nem lenne semmilyen előfizetésünk a televíziós csatornákra. De egyre inkább őket is próbálom leszoktatni erről, úgyhogy remélem hamarosan nem is lesz.

5. Minden könyvben és szövegben észreveszem az elütéseket

Ez egyébként egy elég idegesítő szokás, mert konkrétan emlékszem egyszer egy olvasott könyvben olyan sok elütés volt, hogy megszámoltam őket és 15 jött ki. (Mindezek ellenére a saját szövegeimben sajnos néha nem veszem észre, ha elütöttem valamit. )

 

Ezeken kívül még biztosan több furcsa szokásom is van, lehet, hogy egyszer azokat is megosztom majd.

Most viszont ha van kedvetek, írjátok meg ti is milyen érdekes / furcsa szokásaitok vannak.

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve a Pinteresten is megtalálsz