Család,  Ünnepek

5+1 ötlet apák napjára

Ma már egyre elterjedtebb, hogy az anyák napja mellett, az apák napját is megünnepeljük. Erre az eseményre minden évben június harmadik vasárnapján kerül sor.

Úgyhogy igen, ezen a héten vasárnap lesz az a bizonyos harmadik vasárnap, én pedig össze is gyűjtöttem néhány olyan olyan meglepetés ötletet, amit még van idő elkészíteni a héten a gyerekekkel.

1. Apák napi kupon

Akár a gyerekek is megrajzolhatják az apák napi kuponokat, vagy nyomtathattok is például innen:

2. Apa portréja

Minden gyerek rajzolja le apát úgy, ahogyan ő látja. Ez biztos, hogy egyedi és felejthetetlen ajándék lesz. Akár minden évben is lerajzolhatják apát a gyerekek egy új családi hagyományt teremtve ezzel.

3. Apa kavicsból

Készítsetek pár lapos kavics segítségével „Apa kavicsot”. A gyerekek festhetnek, rajzolhatnak is akár rá, vagy csak ragasszátok be egy képkeretbe „embert formálva” (kisebb a fejnek, nagyobb a testnek).

4. Vicces, megható feliratok pólóra, bögrére

Ha szeretitek az ilyesmit rendelhettek apának vicces feliratú pólót, bögrét (bár elképzelhető, hogy ezek már nem lesznek kész a hétvégéig). Egy sima fehér pólóra a gyerekek is írhatnak vagy rajzolhatnak textilfilccel.

5. Közös fénykép készítése a gyerekekkel

Van egy jól sikerült képetek, amin apa szerepel a gyerekekkel? Hívasd elő és tedd bele egy keretbe, amit akár a gyerekek fel is díszíthetnek.

+1 Szabad program

Ha szeretne és igénye van rá, apa kapjon egy fél vagy egész napos kimenőt. Menjen el sportolni, vagy a barátaival, vagy akár menjetek el ti otthonról, hogy azt csinálhasson, amit csak szeretne.

Bármi legyen is a program vagy az ajándék Apák Napján, a lényeg, hogy adjatok egy nagy ölelést és puszit apának, hiszen ő is nagyon fontos a család életében!

 

freepik.com

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, valamint a Pinteresten is megtalálsz.