Család

Állatokat a gyerektányérra!

Minden szülő rémálma a rosszul evő gyerek. És sokan át is élik, hogy semmilyen ösztönzésre, könyörgésre, fejen állva bűvészmutatványokat előadva sem hajlandó megenni az elé tett ételt. Mit lehet ilyenkor tenni?

Sajnos a receptet én sem tudom igazán, én is megküzdöttem ezzel, néha még most is előfordul, hogy fényevők lesznek a gyerekeim, én pedig tényleg már csak fejen nem állok, hogy valamivel rávegyem őket pár falat bekapására.

Nemrégiben azonban láttam valahol egy jópofa képet, ahol mindenféle állat fejet, illetve meseszereplőket kreáltak a tányérokra az ennivalókból. Arra gondoltam, hogy vesztenivalóm nincs, ezért ha legközelebb is előfordul olyan eset, hogy nem akarnak enni, akkor készítek nekik valamit.

A terveim között szerepelt, hogy teszek  majd autókat illetve állatokat a gyerektányérra. Elkezdtem ötleteket keresni, és  egészen elképesztő kreativitásra leltem, alig tudtam választani. Némelyik nagyon részletesen kidolgozott, el sem tudom képzelni mennyi idő lehet elkészíteni azokat, így az én választásom inkább a (villám) gyorsan elkészíthetőekre esett.

Ebben a bejegyzésben megmutatok pár olyat, amit gyümölcsből, toast kenyérből, illetve amerikai palacsintából készítettem el. Véleményem szerint ezek egészen gyorsan elkészíthetőek. Mindig csak olyan alapanyagokat használtam fel, amik éppen voltak itthon, szóval bátran lehet kísérletezgetni, hogy éppen miből mi készíthető. Nekem is jó móka volt, mert szeretem minden területen a kreatív ötleteket kipróbálni.

A kiemelt képen és ezen is bagolyt próbáltam megformázni, fent gyümölcsökből uzsonnára, itt pedig egy vacsora alapanyagait használtam fel, és tálaltam bagolyként, hogy ne mindig az „unalmas” szendvicsforma kerüljön az asztalra.

Egy másik alkalommal amikor épp amerikai palacsintát sütöttünk kipróbáltam, hogy milyen alakzatokat tudok kihozni a tésztából, ez a maci fej sikerült a legjobban, így ebből sütöttem többet is, amikért szinte versenyeztek a gyerekek, nem mintha a palacsinta nem fogyna el amúgy is rekord idő alatt.

Harmadik próbálkozásomkor pedig toast kenyérből süti kiszúrókkal kiszaggattam különböző formákat (autós is készült, csak azt már nem volt időm lefotózni, olyan gyorsan megették…) és feldíszítettem őket az állat, vagy autó forma szerint. A képen Minnie Egér látható.

Nálunk abszolút sikert aratott ez a próbálkozás, így ebben a formában tényleg minden elfogyott, ezért a jövőben is tervezem, hogy készítek nekik hasonló módon ennivalót. Amiket a fentiekben bemutattam tényleg nem igényeltek sok előkészületet, és nem is telt sok időbe megkreálni. Ajánlom mindenkinek ha nem akarnak enni a gyerekek, vagy csak azért, hogy egy picit feldobjuk az egyhangú étkezéseket. A siker garantált!

Ha szeretnétek még ötletes ennivalókat nézegetni, a Pinterest oldalamon lementettem párat, KATT IDE.

 

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.