Család,  Életmód

Miket rejt egy anyuka táska?

Bizonyos időközönként kipakolom a táskámat, hogy kiszortírozzam az ott felgyülemlett felesleges dolgokat. Egyik ilyen alkalommal elég sok oda nem illő tárgy került elő, és akkor elgondolkoztam, hogy vajon csak én cipelek ennyi felesleges holmit magammal nap, mint nap?

Tudom, hogy a kisgyermekes anyukák sokszor találnak érdekes dolgokat a táskájukban, hiszen a gyerekek sok „kincset” belerejtenek, vagy megkérnek, hogy őrizzük a huszonhatodik apró kavicsot, mi pedig beledobjuk a táskánkba. Ugyanígy egy-egy kisautó, baba, figura stb., is bele-belekerül, a kiömlött ropi, perec és társairól nem is beszélve.

Úgyhogy megkérdeztem pár anyuka társamat, hogy nekik mi lapul a táskájukban, és megkértem őket, hogy pakolják ki, mondják el, és fényképezzék le. Volt köztük egy, kettő-, valamint háromgyerekes anyuka is, a gyerkőcök életkora pedig 1,5 évestől a 10 éves korúig terjed.

Alexa táskája egy hátizsák, 3 fia van

Ami náluk otthon hagyhatatlan elem az a ragtapasz, mert a legkisebb fia a legapróbb horzsolásoknál is kéri, hogy ragasszák be, és az eleven fiúknál gyakran előfordul kisebb-nagyobb sérülés. Ezeken kívül teljesen általános dolgokat hord magával, egy naptárat, pénztárcát, napszemüvegtokot, neszeszert, egy nedves törlőkendőt. A háromból két fiú már iskolás, így az ő táskája már nem tartalmaz kavicsot, faágakat és kiömlött ropit sem.

Norka két kisfiú édesanyja ( a fiúk 4 és 7 évesek)

A fiúk gyakran összevizezik magukat, ezért Norka egy-egy váltóruhát mindig hord a táskájában. Ezenkívül mindig van nála valami, amivel le tudja kötni a srácok figyelmét, ha szükséges, ez általában valamilyen színező. Napszemüveg, naptej és nedves törlőkendő is az alapfelszereléshez tartozik. A legtöbbször fényképező gépet is hord magánál, mert nem szeret a telefonnal fényképezni, és emellé még bepakolja a saját dolgait is: parfüm és rúzs, ami nélkül nem indul el. És persze bekerülnek néha a vizes palackok, nasik és egyéb kincsek is a fiúk számára.

Ildikónak egy kisiskolás lánya van (7,5 éves)

Ildikó táskájában az alap dolgok (pénztárca, telefon, neszeszer, iratok, kulcs) mellett helyet kap még ajakápoló,  egy mini parfüm, cukorka, valami kis nasi – ha a kislánya megéhezne útközben -, újság – ha valahol várakozni kell -, és még napszemüveg is hozzá való tokban, valamint egy külső winchester, amit azért hord magával mindig, hogy a képeit „bárhol” le tudja menteni a telefonjáról, hiszen sok fényképet készít nap, mint nap. Gyakran helyet kap még a lányának egy vizes palack is a táskában.


Az én táskám tartalma pedig így néz ki:

Az én mindennapi táskám is egy hátizsák, ami számomra egy kicsit meglepő, mert sosem voltam egy hátizsákos lány, de valahogy a gyerekek számának növekedésével ez észrevétlenül így alakult. De persze nem bánom, mert nagyon praktikus. Nálunk még eléggé kicsik a gyerekek, úgyhogy a legtöbbször el sem indulok pótcumi, popsitörlő, kanál nélkül, mert sosem lehet tudni mikor lesz rá szükség. Ha 30 percnél hosszabb időre megyünk el, mindig bedobok egy pelenkát is a táskámba. Most, hogy megérkezett a jó idő, vizet is viszünk magunkkal 4-et legalább, ezt szerencsére még a babakocsiban szállítom, (de még bele sem gondoltam, hogy ha már nem fogunk babakocsizni hol fogom mindezt cipelni?). Ezek mellett pedig telefon, pénztárca, naptár, papírzsepi, egy kisebb neszeszer, ajakápoló, rúzs, nyáron naptej és kisautó (ez nem csak nyáron), valamint hajgumi mindig van a táskámban. Szoktam benne találni köveket (mint most is), kihullott ropi és perec darabokat, faágakat, hajcsatokat, néha matricákat is. És sokszor fogalmam sincs ezek hogyan kerülnek  bele.

És Ti miket cipeltek magatokkal nap mint nap? Ha van kedvetek a Facebookon mutassátok meg kommentben. Nagyon kíváncsi vagyok!

A képek saját képek, így felhasználásuk semmilyen formában nem megengedett.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.