Balaton,  Életmód,  Szabadidő,  Utazás

Az élet egy bakancslista

Nem tudom ti mit gondoltok erről, de én szeretek bakancslistát írni, mert úgy érzem ezzel „vizualizálom” azokat a dolgokat, amiket szeretnék megvalósítani az életemben. Tudom, sokan hülyeségnek tartják, a közvetlen környezetemben is van, aki szerint felesleges ilyen dolgokkal foglalkozni, de nem vagyunk egyformák, és ez így van jól.

Az én bakancslistám szinte folyamatosan változik, ahogy az élet is és én is. Vannak állandó elemek rajta, vannak, amik időszakosan felkerülnek kicsit. De egy biztos: hihetetlenül jó érzés, amikor az egyik listán szereplő dolog megvalósul. Valahogy a fantasztikus élményen túl egy plusz töltetet is ad neki, hogy ezt most a bakancslistámról pipálhatom ki, mert sikerült beteljesíteni az egyik álmom.

Én mindig is imádtam felfedezni dolgokat, szeretek megismerni új helyeket, és óriási bennem a tudásvágy, így könnyen találok is olyan dolgokat, amik ezáltal bakancslistássá válhatnak.

És annak ellenére, hogy tudom, némelyik valószínűleg sohasem fog megvalósulni (bár soha ne mondjuk azt, hogy soha :), azért nagyon jó érzés úgy élni az életet, hogy talán minden egyes nap haladok ezek felé, és amikor elérkezik az idejük, akkor ki is pipálhatom ezeket.

Csak, hogy néhány példát említsek:

  • szeretném egy vitorlásról nézni a csillagokat a Balaton közepén
  • szeretném egyszer lakóautóval bebarangolni Olaszországot
  • jó lenne kipróbálni a vitorlázórepülőzést
  • szeretném egy lakóhajóval végighajózni a Loire menti kastélyok csatornáit
  • elképesztő lenne lefutni a New York maratont.

És még sorolhatnám tovább is akár, mind számomra vágyott és káprázatos élmény, amik remélhetőleg egyszer teljesülnek. Amióta pedig próbálom nagyon tudatosan élni az életem, főleg amikor sikerül tökéletesen jelen lenni egy-egy pillanatban, akkor szoktam szembesülni vele, hogy az élet egy nagy bakancslista. És ha jól éljük, akkor a legegyszerűbb programból is lehet akár az év legjobb programja. Hiszen én tudom mennyire fájdalmas rádöbbenni egy ponton, hogy nem is azt az életet éled, amit szeretnél, csak a mindenféle elvárások mentén belesodródtál  élethelyzetekbe és aztán csodálkozol, hogy nem vagy boldog.

Ez az év tehát az újrakalibrálásról is szól majd, remélhetőleg minél több bakancslistás programmal vagy csak tudatosan megélve a jelent. Meglátjuk.

 

 

freepik.com

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve kreatív ötletekkel pedig a Pinteresten is megtalálsz.