Életmód

Túlélni az életet – önismeret, vagy amit akartok

Az utóbbi időben kevesebb lett itt a blogon a személyesebb hangvételű poszt. Ennek egész egyszerűen az az oka, hogy próbáltam túlélni az életet.

Az elmúlt évek sok nehézséget gördítettek elém, amik szépen lassan kártyavárként döntötték fel az életem. Ahogyan az előző bejegyzésben is írtam, sok megpróbáltatással kellett megküzdenem, amik odáig vezettek, hogy egy életszakaszt le kellett zárnom az életemben. Rengeteg sírás, fájdalom, konfliktus, kompromisszum és önismeret kellett ehhez, mégis úgy érzem megérte.

2023. határozottan az újrakezdés éve lett így számomra. Nagyon sok mindent el tudtam engedni, sok mindent egyelőre még nem, de azt gondolom a szükséges lépéseket megtettem. Sokat mentem szembe széllel, sok embernek búcsút intettem az életemben, sok támogatást is  kaptam másoktól, de legfőképp rengeteget tanultam. Elsősorban magamról.

Jó pár évvel ezelőtt egy coach barátnőm mondogatta mindig, hogy az önismeret mindent visz! Most végre megértettem ezt a mondatot és nagyon jó hasznát is vettem! (Úgyhogy Zita, ha olvasod, ezúton is köszönet ezért a mondatért!)

Sokan (nagyon sokan) nem értették, hogy min megyek keresztül, hogy egyáltalán mi a fene történik velem, és miért rántom ki magunkat a kényelmes életünkből, hogy miért kell ez a sok változás. Ezeket az embereket elengedtem.

De voltak páran, akik mindent megtettek azért, hogy a segítségemre legyenek, vigyáztak a gyerekeimre, ennivalót főztek, vagy csak tartották bennem a lelket, amikor padlón voltam. Olyan is volt, aki csak némán drukkolt, mert máshogy nem tudott segíteni, mégis tudom, hogy megtette. Ezekért végtelenül hálás vagyok! Pedig tudom, hogy nagyon sok embert megbántottam, sokszor viszonzatlanul hagytam a kedvességüket, sokszor nem tudtam úgy kifejezni magam feléjük, ahogyan szerettem volna, de tudom, hogy nélkülük nem tartanék most itt. Szívem hálával telve, amiért hittek bennem, amikor még én sem tudtam ezt megtenni, és, hogy mindent megtettek értem/értünk.

Sok mindenen átküzdve magam túléltem az évet, pedig voltak pillanatok, amikor nem hittem, hogy ez valóban sikerülhet, de sikerült! És annak ellenére, hogy még nem tartok ott, ahol szeretnék, haladok, minden egyes apró lépéssel közelebb kerülök ahhoz a személyhez, aki lenni szeretnék.  Rengeteg tervem van az új évre, sok olyan dolgot szeretnék megvalósítani, amikre eddig nem került sor valamiért (pl. a futás terén is, de erről még később lesz szó).

Szóval 2023. az egyik legnehezebb évem lett, de az egyik legjobb is, hiszen végre olyan dolgokat tettem, amik az én, és a gyerekeim javát szolgálták. Ennél többet nem is kívánhatnék!

Nektek, pedig, akik olvassátok a blogot, köszönöm, hogy még mindig ilyen sokan olvastok, köszönöm a kommenteket a közösségi médiában, hogy követtek és ilyen támogatóak vagytok!

 

 

Kép: pixabay.com

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve kreatív ötletekkel pedig a Pinteresten is megtalálsz.