Életmód

Miről is szól ez a blog?

Ahogyan az előző posztomban is említettem fordulóponthoz érkezett a blog, ugyanis az én életemben is olyan változások történtek, és zajlanak is éppen, amelyeknek következtében át kellett gondolnom az eddigieket, és azt, hogy hogyan tovább.

 

Amióta elkezdtem a HáromPötty blogot írni, annyi minden történt velünk, hogy felsorolni sem tudnám egyetlen bejegyzésben. Nagyon sok mindent köszönhetek a blognak, sok embert megismertem ennek köszönhetően, és olyan lehetőségekkel is szembetaláltam magam, amik a blog nélkül valószínűleg nem jöttek volna. Mivel eddig itthon voltam a gyerekekkel, a blogolás egyfajta hobbiként volt jelen az életemben, most viszont úgy tűnik, hogy a „hobbiból” munka válik és itthonról dolgozva szövegíróként térhetek vissza a munkavilágába, amiért anyaként igazán hálás vagyok, hogy nem kell feladnom az álmaimat és lehetek egyszerre anya és dolgozó nő is. A saját blogom mellett más blogokat is fogok írni, ami egyébként már eddig is így volt, (lentebb kiderül majd) illetve egy lakberendezési oldalon is társszerkesztő lettem ebben az évben.

És akkor most a HáromPötty jövőjéről bővebben: ebben a bejegyzésben szeretnék egy picit visszatekinteni, sztorizgatni és kicsit a jövőbeni terveimről is beszélni.

De legelőször is megmagyarázom a címet, hogy ‘Miről is szól ez a blog?’

Amikor elterveztem, hogy belevágok a blogolásba még csak két gyerekem volt, mire sikerült ténylegesen el is indítani, már hárman voltak, de még nem volt egy éves a legkisebb. Most pedig már óvodás. Hihetetlen gyorsan szalad az idő, amikor az embernek kisgyermeke van, akkor pedig fénysebességgel száguld. Legalábbis úgy tűnik.

Egyébként is egy felgyorsult világban élünk, ahol annyi információhoz jutunk nap, mint nap, amit nincs is időnk feldolgozni. Ezért próbálunk sokan a lassúbb élet felé kacsintgatni és időnként kizárni a digitális világot. Nagyon is a terveim között szerepel lassulni, minőségi időt tölteni a szeretteimmel, mert egyre többet érzem, hogyha egy pillanatra nem figyelek oda lemaradok róluk. De most egy kicsit elkanyarodtam az eredeti gondolatmenettől, ugyanis ez inkább a jövőbeni tervekre vonatkozik.

Gyakran megkérdezik tőlem, hogy akkor neked most tulajdonképpen Miről is szól a blogod? Ez egy anyukás blog? Családi blog? De be kell valljam, az elején még próbáltam beletuszkolni ezekbe a kategóriákba, de mindig rossz érzésem támadt ettől. Hiszen engem sem egyetlen egy dolog határoz meg, hogyan tudnám belerakni a blogomat egyetlen skatulyába? Mert azon túl, hogy anya vagyok (ami kétségkívül az egyik legmeghatározóbb és az egyik legfontosabb dolog az életemben) , feleség is vagyok, egy nő vagyok, egy lánygyermek, egy unoka, egy blogger, egy könyvimádó, egy lány aki semmit nem változott az elmúlt években és mégis teljesen megváltozott. Ez a sok címke mind-mind meghatároz, ezért sem tudom nyugodt szívvel azt mondani, hogy a blogom egyetlen sémára épül fel. Amíg nagyon kicsik voltak a gyerekek, addig jobban meghatározta minden napom minden percét a róluk való gondoskodás, ám hamarosan eljön a pillanat, amikor már nem lesz non-stop szükségük rám, és úgy érzem szeretnék egy picit más vizekre is evezni. Ez a blog életében is fog hozni egy-két változást, ami nem lesz azonban nagyon drasztikus. Nem fogok elkezdeni hirtelen mondjuk metál zenekarok koncertjeiről tudósítani és hasonlók.

Több lesz azonban a könyves tartalom, ami ebben az évben amúgy is nagyobb hangsúlyt kapott, szeretnék megmutatni nektek egyre több gyerekkönyvet is, hiszen fantasztikusabbnál fantasztikusabb kiadványok vannak a piacon. Az év folyamán elindítottam egy könyves blogot is, Könyvuniverzum blog néven, ahol könyvajánlókat, recenziókat találhattok. Amit az év elején elterveztem, hogy Havi 1 könyv néven elindítok egy könyvajánló sorozatot, abból végül született egy blog. Azért döntöttem így, mert sokszor nem tudtam ide beilleszteni könyveket, amikről viszont szerettem volna írni, ezért ez egy jó megoldásnak tűnt, s ott viszont minden a könyvekről szól. Mivel szívügyem az olvasás, és az olvasás népszerűsítése, ezért ez gondolom azért nem annyira meglepő fordulat. Ha szerettek olvasni, érdekelnek könyvajánlók, és van kedvetek, kövessétek a Könyvuniverzumot Facebookon és Instagramon is). De természetesen azért itt, a HáromPöttyön is lesznek majd felnőtteknek szóló könyvajánlók.

A DIY témát is igyekszem egy picit jobban előtérbe helyezni, mert igazán szeretek ilyesmivel foglalatoskodni, és úgy vettem észre ti is kedvelitek az ilyen témájú bejegyzéseket.

És ami eddig nem sűrűn szerepelt, pedig egyébként nagyon is érdekel, és szeretek ezzel is molyolni itthon, az a lakberendezés. Szeretnék több mindent megmutatni e témakörben, úgyhogy a jövőben több esetben is számíthattok otthon szépítő cikkekre, különösképpen az egyszerűbb otthon témaköre vonz. Erről hamarosan érkezik is majd egy bejegyzés, gyerekszoba témakörben.

De persze nem maradnak el a jól megszokott témák sem, továbbra is találkozhattok majd gyerekneveléssel, utazással kapcsolatos témákkal, csakúgy mint a környezettudatosság témakörével is.

Egyetlen dolog nem változik viszont, a gyerekeimről továbbra sem fogok képeket megosztani. Időnként megkapom azt a kérdést, hogy miért nem szerepelnek szinte sohasem a képeken, hiszen róluk is szól a blog!? Nos, mi azt a nézetet valljuk a férjemmel, hogy nem szeretnénk eldönteni helyettük, hogy szerepeljenek-e a közösségi médiában, és mivel elég kicsik még, ezért nem is fogják fel pontosan, hogy miről van szó. Tudom, sokan nem látnak kivetnivalót abban,hogy posztoljanak róluk képeket, mi azonban nem posztolunk róluk semmit.

Bízom benne, hogy akik eddig szerették a blogot és az írásaimat, azok továbbra is követik majd a blogot és olvassák az írásaim. Köszönöm, hogy itt vagytok velem, mert nagyon sokat jelent számomra!

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.