DIY,  Ünnepek

Fakorong nyuszikat készítettünk

Még ősszel vettem egy adag fakorongot dekoráció- és kézműveskedés céljából, ám karácsonykor valahogy elmaradt, hogy bármit is alkossak belőlük. Most viszont megláttam bennük a lehetőséget, és kitaláltam, hogy nyuszis díszeket fogunk készíteni belőle.

Nagyon egyszerű egyébként, ezért a gyerekek is bátran besegíthetnek, gyakorlatilag minden lépést egyedül is el tudnak végezni.

Szükséges hozzávalók:

– különböző méretű fakorongok

– színes (akril) festék

– zsenília rúd vagy színes dekorgumi

– pompom a farkincának

– ragasztópisztoly

– madzag

– filc

Legelőször is kiválasztottam párban kisebb és nagyobb fakorongokat, amik a nyuszi testét és fejét adták.

Ezeket egyenként befestettem tört fehér akril festékkel. Én nem használtam alapozót, de egyébként érdemes lett volna, mert így több réteget is fel kellett vinnem, a fa olyan gyorsan beszívta a festéket. A nyuszikhoz több -féle színt is használhatunk, fehéret, szürkét, barnát is akár, de ha szeretnénk lehetnek színes nyuszikáink is a gyerekek örömére.

Miután megszáradtak a fakorongok, ragasztópisztollyal összeragasztottam őket oly módon, hogy a nyuszi teste egy nagyobb korong lett, a feje pedig kisebb.

Fülnek használhatunk zsenília drótot is, vagy dekorgumiból kivágott füleket. Ezeket is ragasztópisztollyal rögzítettem a nyuszi fejének hátuljára.

Ha szeretnénk farkincát is ragaszthatunk a testének hátuljára. Érdemes ilyenkor egy rétegben a nyuszi hátulját is lekenni a festékkel.

Akasztót többféle módon is tehetünk, én az egyszerűbb verziót választottam: ezt is felragasztottam. Azonban, ha van kedvünk hozzá (és persze megfelelő eszközünk is) a nyuszi fejébe fúrhatunk egy apró lyukat, amin átvezethetjük az akasztót.

Nem maradt más hátra, mint, hogy megrajzoljuk az arcát.

Dekorálhatjuk vele a lakást, barka ágat, vagy akár egy a kertből behozott ágat is. Próbáljátok ki, jó kis húsvéti készülődős pillanatokat élhettek át a gyerekekkel együtt.

Ha tetszett a fakorong nyuszi, nézd meg a húsvéti csokitartó nyulacska elkészítését is IDE KATTINTVA.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, valamint a Pinteresten is megtalálsz.