DIY,  Ünnepek

Húsvéti csokitartó nyulacska

Nálunk általában egy kis édesség mellé csak valami apróságot rejt el a húsvéti nyúl, amit meg kell keresniük a gyerekeknek. Többször is gondolkoztam már milyen ötletes formában tehetné ezt meg (A Nyúl), hogy ne használjon felesleges csomagolóanyagot.

Értem ezt konkrétan olyan esetekre, amikor mondjuk egy zacskó kisebb méretű csokitojást (vagy valamilyen más édességet) szeretne elosztani a gyerekek között, vagy cukortojásokat.

Így aztán körülnéztem a kamrában, hogy milyen megoldások jöhetnek szóba, és rögtön a szemembe is ötlött pár polcon sorakozó bébiételes üveg. Több verzió is átfutott a fejemen, hogy miként díszítsem fel, végül az alábbi nagyon egyszerű mellett döntöttem, mert így jól látszik, hogy mi is van benne.

Szükséges eszközök:

– egy kisebb méretű befőttes (vagy bébiételes) üveg

– fehér akril festék

– alkoholos filc

– esetleg egy zsineg vagy masni a nyakába, amit én elhagytam

– csoki, cukorka, vagy amit szeretnénk beletenni

– nyuszifül sablon kinyomtatva, kivágva.

Az üveg kupakjával kezdtem, és lekentem két rétegben fehér alapozó akril festékkel. Amíg száradt, kivágtam a nyuszifüleket. Ezt érdemes karton, vagy vastagabb lapra nyomtatni, hogy megálljon, én nem tettem így, ezért ráragasztottam egy kartonra és úgy vágtam körbe. Így a kupak száradása után ragasztópisztollyal könnyedén oda tudtam ragasztani a kupak széléhez.

Ezután már nem maradt más hátra, mint beletöltöttem a cukorkákat az üvegbe, és megrajzoltam alkoholos filccel a nyuszi arcát. Kész is.

Szerintem nagyon jól mutat akár a húsvéti ünnepi asztalon is, vagy csak sima dekorációként is. Én azonban el fogom rejteni valahova, vagyis a nyuszi fogja elrejteni valahova.

 

A nyuszifül sablont lementettem a Pinteresten is, vagy kattintsatok IDE.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.