Család

Így készültek idén a gyerekeim Apák napjára

A családunkban évek óta apák napját is ugyanúgy megünnepeljük, ahogyan az anyák napját. Tavaly készült is egy ötletelő poszt erről, amiben akár utolsó pillanatos meglepetéseket is találhattok: ITT.

Idén viszont egy évek óta tervezett ajándékot készítettek el a gyerekeim az apukájuk számára, aminek a kivitelezésébe én is besegítettem, de nagyobb gyerekek már önmaguk is megcsinálhatják teljesen egyedül. (Nem a kivitelezésre gondolok, mert azt már óvodások is el tudják készíteni szerintem, hanem az alapanyagok beszerzésében segédkeztem a gyerekeimnek.)

A meglepetéshez szükségünk volt 3 Lego figurára (vagy tetszőleges számúra, mi a három gyerek nevében 1-1 figurát választottunk), lehetőleg olyanra, ami kifejezi azt, amit a gyerekek mondani szeretnének vele apukájuknak.

Szükség van olyan képkeretre, amibe beleférnek a figurák, vagy az a megoldás is jó, hogy nem teszitek fel az üveget.

Kelleni fog még egy fehér karton lap, valamilyen ragasztó eszköz, amivel az emberkéket rögzítitek majd, egy toll, amivel feliratoztok és egy kis ötletelés a gyerekek részéről, hogy milyennek látják ők apát. Pl. apa erős mint egy erőművész, bátor, mint egy szuperhős, vicces mint egy bohóc… stb. – itt az a lényeg, hogy kifejezze a lego figura meg a szöveg azt, hogy a gyerkőc milyennek látja őt.

Az én gyerekeim a képen látható figurákat választották, és egy-egy személyes üzenetet is írtak az egyes figurák alá.

Szerintem ez egy remek és igazán személyes ajándék lehet, ami nem csak apák napjára szól, hiszen ezután a családi otthon dísze lehet.

További apák napi ötletek: 5+1 ötlet apák napjára

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve kreatív ötletekkel pedig a Pinteresten is megtalálsz.