Könyvajánló

Kedvenc ünnepváró könyveink

Nálunk a karácsonyi várakozásnak szerves részét képezi a karácsonyi történetek olvasása. Fontosnak tartjuk az ilyen fajta ráhangolódást is.

Egyrészt én is szeretek ilyen témájú könyveket olvasni, és a gyerekeknek is előszeretettel mesélünk. Idén ráadásul kifejezetten adventi mesekönyveket szerettem volna nekik olvasni, ezért ebben a bejegyzésben azokat mutatom meg, amelyeket mi is elkezdtünk olvasni a hétvégén. Ha más jellegű karácsonyi mesekönyvek érdekelnek, azokról tavaly írtam egy összefoglalót, ide kattintva újraolvashatjátok.

Most azonban 4 olyan könyvet szeretnék ajánlani nektek, melyek kifejezetten az adventi várakozás idejére, minden egyes estére kínálnak olvasnivalót. A négy könyvből az egyikről már olvashattatok itt a blogon egy ajánlót, illetve elkészítettünk egy karácsonyi ajándékos üveget is, ezeket itt és itt eléritek.
A három különböző korú gyermekemnek próbáltam három különböző könyvet beszerezni, mert a legkisebbet még nem kötik le a hosszabb mesék, de azért ő sem szeretne kimaradni az adventi készülődésből.

Következzenek most akkor az adventi mesekönyvek a legkisebb korosztálytól kezdve az iskolás korosztály számára ajánlott könyvekig.

Bogyó és Babóca ajándéka – Adventi kifestő

Mint sok kisgyereknek, nekünk is az egyik kedvenc mesekönyvünk a Bogyó és Babóca. Rengeteg történetet olvastunk már a két kis bogárkáról, ez a mesekönyv azonban más egy kicsit a megszokottaktól, ugyanis egy téli történetet mesél el 24 részre osztva 24 db színezővel együtt. Vagyis a képeket a gyerekek festik meg a könyvben minden egyes nap, ami által részesei lesznek a „mesekönyv készítésének”. Remek felkészülés ez a könyv a legkisebbeknek az ünnepi várakozás izgalmát is átélve, ahogy a mese folytatását várják minden este. (Bartos Erika: Bogyó és Babóca ajándéka, Adventi kifestő,  Szerzői kiadás, 2017)

Adventi mesenaptár

Ez a könyv egy ovisoknak szóló adventi mesekönyv. A szerző karácsony napjáig minden napra egy kisállatról szóló kedves és tanulságos történetet jelenít meg az egyes fejezetekben. A mesék nagyrészét a legkisebb lányukkal történt/ megélt események ihlették, így a kisállatok mindennapjait követve az adventi időszakon keresztül a gyerekek könnyedén beleképzehetik magukat egy-egy ismerős szituációba, s együtt élik át az ünnepvárás vidám napjait. (Sebestyén Diána: Adventi mesenaptár, GGEXO Kft., 2015)

A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

Ezt a könyvet már ajánlottam itt a blogon nemrégiben (itt újraolvashatjátok), most mégis szeretném a figyelmetekbe ajánlani ismét, mert ahogy korábban is írtam , gyönyörűen megrajzolt, igényes kiadványról van szó, mellyel esténként kiszakadhatunk egy picit a mindennapi rutinból, hogy elvarázsoljon bennünket a karácsonyi várakozás. A nagyobb óvodások, kisiskolások számára szerintem tökéletes választás az adventi estékre. (Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt, Manó Könyvek Kiadó, 2018)

Kép forrása: pagony.hu

+1 Adventi kalendárium

Ebbe a könyvbe egyelőre csak beleolvasni volt lehetőségem, de mindenképpen szerettem volna ajánlani nektek is, mert egyrészt gyönyörűen illusztrált, másrészt attól is különleges, hogy itt nem meséket, hanem verseket olvashatunk minden egyes nap az adventi időszakban. Ahogy láttam, a kisiskolás, valamint a nagyobb ovis korosztály számára nagyon jó kis felkészülés az ünnepi időszakra, (Szabó T. Anna: Adventi kalendárium, Pagony Kiadó, 2018)

Bízom benne, hogy ha bármelyiket is választjátok a könyvek közül ez a fajta készülődés is segít ráhangolódni a karácsonyi időszakra, és nyugalomban, lassan, minden pillanatot megélve sikerül elérkezni majd Szentestéhez.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.