Életmód,  Ünnepek

Készíts ajándékba forrócsokit otthon

Nincs is jobb érzés olyan ajándékkal meglepni a szeretteinket, mint amit saját kezűleg készítettünk el. Én minden évben igyekszem saját magam által készített dolgokat is ajándékozni. Így most egy olyan meglepetést szeretnék megmutatni, amit idén valakinek karácsonyra is el fogok készíteni.

Ez pedig egy igazi téli, melengető finomság, amit nemcsak a gyerekeim, hanem én is nagyon szeretek. A forró csokoládé szerintem sokkal jobb házilag elkészítve, mint a készen kapható por verziók, s ilyenkor az ünnepek idején valahogy még jobban vágyom rá, ezért itthon is szoktunk készíteni. Sőt, ahogy  említettem már karácsonyi ajándékként is készíthetjük, ebben az évben is fogunk ilyet ajándékozni. Az elkészítése természetesen roppant egyszerű, nem is kell hozzá más, mint:

5-10 dkg ét / tej / fehércsokoládé;

Színes dekorcukrok, kókuszreszelék, vagy amivel díszíteni / ízesíteni szeretnénk;

Spatula, vagy kisebb fapálcikák;

Szilikon forma, amilyenre szeretnénk készíteni a forrócsokoládét.

A csokoládét egy edényben vízgőz felett megolvasztjuk (ha több fajta csokoládéból készítjük, akkor külön-külön, hacsak nem szeretnénk, hogy vegyes legyen – mi most tejcsokiból készítettük). Majd ha már felolvadt, akkor belekanalazzuk a formákba, megszórjuk a választott díszítéssel és ha már picit dermed, beleállítjuk a spatulát is. Aztán hűtőbe tesszük, hogy teljesen megkeményedjen.

Elfogyasztáshoz nagyjából 1 dl tejben (vagy tejszínben) kell felolvasztani.

Ajándékként valamibe természetesen be kell csomagolni, én a környezettudatosság jegyében egy picit feldíszített üvegbe tettem bele, ami elég magas volt, hogy beleférjen a spatula is. Ha szeretnénk bárhogyan dekorálhatjuk az üveget még.

A bejegyzés saját képeket tartalmaz, melyek a szerző kizárólagos tulajdonát képezik, felhasználásuk semmilyen módon nem megengedett.

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.