DIY

Készítsetek saját könyvjelzőt az iskolára

Mindig irigyeltem azokat az embereket, akik szép könyvjelzőket használnak. Én valahogy állandóan elfelejtem, vagy sosem találok épp egyet sem, ezért mindenféle papírfecnikkel jelölöm meg, hogy épp hol tartok a könyvemben.

Épp ezért szerettem volna a gyerekeimnek készíteni az iskolába egyet, hogy amikor ránéznek egy kicsit feldobja a napjukat.

A korábbi bejegyzéseimből tudhatjátok, hogy szeretek olyan alapanyagokkal dolgozni, amik megtalálhatóak otthon, és szeretem a villámgyorsan elkészíthető dolgokat. Ez is pont ilyen. Sőt, ha a gyerekekkel készítitek közösen akár bele is szólhat milyet szeretne de adhatod neki meglepetésként is.

A könyvjelző elkészítéséhez szükségetek lesz: egy kartonra (színes is lehet), attól függően hogyan szeretnétek díszíteni: festékre, filctollra, matricákra vagy washi tape-re, papírlyukasztóra, színes fonálra.

Az elkészítéshez fogd a kartonlapot, vágj ki belőle egy 13-15×4 cm-s darabot, vagy épp akkorát, amekkora könyvekben jellemzően használni fogjátok.

Az egyik végén lyukaszd ki papírlyukasztóval, ide kerül majd a fonál a végén.

Fess, ragassz, rajzolj rá mintákat, matricákat vagy írj rá kedves üzeneteket igény és ízlés szerint. A végén köss a fonalból egy kis lógó díszt, de ez akár el is hagyható.

Ha szeretnétek, és van eszközötök hozzá, akár laminálhatod is, hogy tartósabb legyen a könyvjelző.

Plusz tipp: laminálás helyett az öntapadós könyv- és füzetborítóból biztosan marad néhány csík, amit a könyvjelzők méretére lehet vágni, azzal is bevonhatóak. Én is így fogok tenni, mert nekem nincs laminálási lehetőségem, de így tartósabbak lesznek.

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve a Pinteresten is megtalálsz.