Életmód

Vissza az iskolába: tippek, ötletek, így indítjuk három gyerekkel a szeptembert

Hamarosan itt a várva-várt vagy épp rettegett (kinek mi) szeptemberi iskolakezdés. Egyrészt jó, mert azért valljuk be, elég hosszú a nyári szünet, hiányoznak a barátok, meg a rendszer az ember életéből, másrészt nehéz elengedni a felhőtlen nyári napokat.

De nincs mese, napokon belül megkezdődik a tanítás, és abban azért bízhatunk, hogy az ősz egy kicsit megnyújtja majd nekünk a nyarat egy indián nyár formájában és nem esővel kezdjük az iskolát, mint az utóbbi években.

Én idén eddig eléggé lazára vettem az iskolára történő felkészülést, az egyetlen dolog, amit megtettem, hogy beszereztem augusztus közepén a tanszereket, ami azért három gyerekre nem volt sima menet, de szerencsére rutinosak vagyunk már, és előre jól összeállított listával mentem a beszerző körútra.

Uzsonna

Az első napokban mindig valami különleges uzsonnát kapnak a gyerekeim. Általában valamilyen állatfigura alakú szendvicset készítek nekik, vagy olyan gyümölcsöt, nasit kapnak, amit igazán nagyon szeretnek. Szoktam venni az iskolához kapcsolódó ABC kekszet vagy sütikiszúróval „szeletelt” gyümölcsöt kapnak a dobozukba. Az idei évben még nem találtam ki pontosan mit rejt majd az uzsonnájuk, de készítek róla egy videót is, amit majd az Instagramon meg tudtok nézni.

(update:ITT az uzsonnakészítős videó)

Uzsonna ötleteket pedig itt találtok:

Ezt csomagoltam egy hétig uzsonnára

Egyszerű uzsonna ötletek iskolásoknak

Üzenet a tolltartóba vagy uzsonnás dobozba

Ezt mindig az első napon szoktam bevetni és imádják a gyerekek. Apró kis üzeneteket rejtek el nekik a tolltartójukba és az uzsonnás dobozukba, így amikor kinyitják azokat nagyon jól esik a személyes üzenet nekik az anyukájuktól. Tudják, hogy gondolok rájuk. Én ezt már évek óta megcsinálom, próbáljátok ki ti is, nagyon hálásak érte a gyerekek.

Homemade könyvjelző

Ha szeretnéd egy kicsit feldobni gyermeked napjait a suliban készíts neki saját könyvjelzőt, amit használhat nap, mint nap az órákon.

Ehhez ötletet meríthetsz a pár nappal ezelőtti bejegyzésemből: Készítsetek saját könyvjelzőt az iskolára

Előre tervezés, iskolai rutin visszaállítása

Korábban is beszéltem már arról, hogy augusztus második felére általában jól elszoktunk csúszni az esti lefekvéssel és a reggeli felkelésekkel. Ezért, hogy könnyebben induljanak majd a szeptemberi reggelek, a nyári szünet utolsó hetében általában megpróbálom visszaszoktatni a gyerekeket a korábbi felkelésre és természetesen a korábbi esti lefekvésre. Minden nap egy kicsit korábban ébresztem fel őket, hogy az iskola első napja ne legyen annyira drasztikus. És az az igazság, hogy nekünk, felnőtteknek is vissza kell azért állnunk, hiába mi nem délelőtt 9-10 körül támolygunk ki az ágyból.

Szóval egy jól kialakított esti és reggeli rutin segíthet, hogy ne legyen akkora sokk az első pár nap.

 

Ti milyen trükköket, praktikákat vettek be, hogy gördülékenyen induljon az iskola szeptemberben?

 

További tippeket, ötleteket + egy letölthető tervezőt az alábbi bejegyzésekben találtok:

Letölthető, nyomtatható iskolai tervező

Készítsetek saját könyvjelzőt az iskolára

Tippek a nyugodt iskolakezdéshez

Készüljünk az iskolára 1.

Készüljünk asztali ceruzatartót fillérekből – Készüljünk az iskolára 2.

Rázódjatok vissza az iskolás mindennapokba

freepik.com

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve a Pinteresten is megtalálsz.