Könyvajánló,  Szabadidő

Kipróbáltuk a Titkos Fiókot a Pagony Dió Café kalandszobáját

Minden egy vonatúton kezdődött. Kicsibácsi és Kicsinéni története ugyanis a szerző saját elmondása szerint egy utazás során jutott Dániel András eszébe, azóta pedig már egy kávézó designjában kaptak helyet a szereplők, amiről nemrégiben itt a blogon is olvashattatok. (Kávézó és szabadulószoba nyílt a Bakáts téri Pagonyban)

Dániel András író-illusztrátor világát nagyon sokan kedvelik, olyan ikonikus mesék fűződnek a nevéhez, mint az idén 10 éves Kuflik, a Mit keresett Jakab az ágy alatt, vagy például a Matild és Margaréta (ami egyébként személyes kedvencem). Most azonban az író-illusztrátor egy másik meghatározó meséjének világába kalandozunk.

Kicsibácsi és Kicsinéni és persze Imikém ugyanis egy kalandjáték szereplői lettek. A Bakáts téri Pagony kávézójának, a Pagony Café Dió emeletén kialakított kalandszobában háromféle küldetésben vehetünk részt (sőt az egyik kaland angol nyelven is elérhető) és mindegyik játék a mese szereplőihez kapcsolódik. Eleve már a kávézó és a kalandszoba is az ő világukat tükrözi vissza: mivel Kicsibácsi és Kicsinéni egy öreg dióban laknak és a békebeli bútoroknak és berendezésnek köszönhetően az ő lakásukban érezhetjük magunkat.

Nemrégiben  négy kiskamasz lánnyal ki is próbáltuk az egyik kalandot. A lányom és barátnői egy szombat délelőtt  játszották végig az egyik küldetést, amit egyöntetűen nagyon élveztek. Az egyes megoldandó játékok 7 éves kortól várják egyébként a gyerekeket, ahol a leleményességen kívül logikai, tárgykereső, kódfejtő, nyomolvasós feladatokon keresztül juthatnak el a feladvány megoldásáig.

Feladatmegoldás közben

A feladványokra 45 perc áll rendelkezésükre a játékosoknak, ami egyébként tapasztaltunk szerint bőven elég. De figyelni kell a sorrendre, ugyanis mi egy részfeladatot átugrottunk, és annak ellenére, hogy így is eljutottunk a megoldásig,  azért visszatértünk a kihagyott feladatra. Szóval szerintem érdemes inkább egy kicsit lassabban haladni ügyelve a részletekre is.

A feladatokat, és hogy milyen rejtvények vannak, azt természetesen nem árulom el, de a Pagony oldalán bővebben is olvashattok róluk: Titkos Fiók Kalandszoba.

Azt viszont megkérdeztem a játékban résztvevő lányoktól, hogyan látták ők a kalandszobát és a feladatokat, valamint milyen élményekkel gazdagodtak, mi tetszett nekik a legjobban:

Az egyikük szerint vicces és kalandos volt a játék, izgalmas feladatokat kellett megoldaniuk. A szekrénybe bújt óriáskígyó tetszett neki a legjobban.

Egy másik lány a berendezést dicsérte, szerinte olyan volt akár egy mesében lettek volna. Véleménye szerint a rejtvények ötletesek és szórakoztatók voltak.

Harmadik társuknak is nagyon tetszett. Szerinte a feladat nagyon jól volt kitalálva és ennek ellenére nem volt túl nehéz. A berendezés nagyon érdekes és kreatív volt. Az elrejtett tárgyat rendkívül aranyosnak találta, szerinte mindenki szívesen hazavitte volna. 🙂

Tehát mindannyian jól érezték magukat, de igazából nem csak ők. Ketten kísértük el őket egy másik anyukával és mi is ugyanezen a véleményen vagyunk. Felnőttként sem unalmas egyáltalán a játék, sok izgalmas és vicces rejtvényen keresztül jutunk el a küldetés megoldásáig, ami remek szórakozást nyújt mind esztétikailag (hiszen a berendezés és a design hihetetlenül jól néz ki), mind szellemileg, mert egy-két feladat igencsak trükkös.

Én nagyon jó szívvel ajánlom a Titkos Fiók Kalandszobát akkor is ha eddig nem ismertétek Kicsibácsi és Kicsinéni világát, hiszen a mese korábbi ismerete nem szükséges a játék megoldásához. Ha azonban ti is úgy rajongtok Dániel András műveiért, mint mi a gyerekeimmel, akkor mindenképp próbáljátok ki, mert remek családi/baráti szórakozás vár benneteket is.

Kicsibácsi és Kicsinéni történetei elérhetőek Pagony Kiadónál: Dániel András: Kicsibácsi és Kicsinéni (meg az Imikém)

 

Szponzorált tartalom!

(A képek a szerző tulajdonában vannak.)

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve a Pinteresten is megtalálsz.