Könyvajánló

Könyvek bizonyítvány mellé

Nincs is annál jobb érzés, amikor a bizonyítványosztáskor kihívják az embert és külön dicséretben részesítik, és ilyenkor általában kap egy könyv ajándékot is mellé.

De ha mégsem kap gyermekünk mi is ajándékozhatunk nekik a szép bizonyítványért könyvet ajándékba, hiszen nem csak a kitűnő bizonyítvány mögött áll rengeteg munka, és aki megtett mindent a szép eredményért, az véleményem szerint megérdemel egy jutalomkönyvet.

Most három olyan könyvet szeretnék ajánlani ami ugyan a tanulásról szól, de sokkal inkább inspirálóbb formában, mint tanulmányi formában. Mindegyik mesekönyv a Naphegy Kiadó Híres magyarok életét bemutató életrajzi sorozatában jelent meg, és ezekből Kertész Edina: A lány, aki orvos akart lenni című könyvéről mesélek részletesebben.

Mindegyik könyv hiánypótló a meglátásom szerint, fontos, hogy a mai gyerekek is minél előbb megismerkedhessenek olyan magyarokkal, akik

akár példaképként is élhetnek előttük,

hogy tudják, hogy érdemes tanulni, hiszen kitartással bárki lehet belőlünk.

A lány, aki orvos akart lenni

Manapság teljesen természetesnek vesszük, ha női orvossal találkozunk, vagy ha egy lány bejelenti, hogy az orvosnak készül. Azonban nem volt ez mindig így, régebben a nők nem tanulhattak tovább, főként nem a férfiak szakmákban. Hugonnai Vilma álma azonban az volt, hogy orvos lehessen, hogy segíthessen másoknak. Már gyerekként is kórházasat játszott kezdetben a babáival, később az iskolatársaival. Éppen ezért elhatározta, hogy mindent meg tesz, hogy teljesüljön a vágya.

Egészen Svájcig utazik, hogy orvosnak tanulhasson, ám hiába végzi el az orvosi egyetemet, hazaérkezve mégsem engedik dolgozni, mert itthon a nők még mindig nem lehetnek orvosok. Vilma megtalálja hogyan segítsen az embereken, és sok-sok évvel később levizsgázik Magyarországon is, és végül valóra válik az álma és orvos lesz.

Minden kislánynak és kisfiúnak ajánlom akik mernek nagyot álmodni, hogy aztán kitartásukkal elérjék amit szeretnének.

Kertész Edina: A lány, aki orvos akart lenni, Naphegy Kiadó, 2018

Ha érdekelnek hasonló történetek, olvassátok el ezeket is:

a-fiu-akit-elvarazsolt-a-zene-1.jpgMészöly Ágnes: A fiú, akit elvarázsolt a zene

Ez a könyv Bartók Béla, a fiú életét mutatja be, aki él-halt a zenéért, szabályosan elvarázsolta, míg végül híres zeneszerzővé nem vált. A mesekönyv ugyanígy meseszerűen gyerekeknek szólóan mutatja be Bartók életét.

Mészöly Ágnes – Bertóthy Ágnes: A fiú, akit elvarázsolt a zene, Naphegy Kiadó, 2019

 

 

a-fiu-aki-imdta-a-matekot.jpgDeborah Heiligman: A fiú, aki imádta a matekot – Erdős Pál hihetetlen élete

1000 + 1 oka lehet annak, ha valaki imádja a matekot. Van, aki az anyatejjel szívja magába a számok szeretetét, mint Erdős Pál is. Már kisgyerekként elvarázsolták a számok, felnőttkorára pedig ő bűvölt el mindenkit újszerű és játékos matematikai gondolkodásával.

Deborah Heiligman: A fiú, aki imádta a matekot, Naphegy Kiadó, 2014

 

 

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.