Életmód,  Könyvajánló

Hogyan lettünk hangoskönyv rajongók?

Talán emlékeztek még, hogy pár hónappal ezelőtt ajánlottam hangoskönyveket, amit imádtak a gyerekeim. Nos azóta valódi hangoskönyv rajongók lettünk, de valójában más okból.

Itthon továbbra is azokat a mesefigurás hangoskönyveket szokták hallgatni, ahhoz tudják lapozgatni a mesekönyvet is, ezt külön is szeretik benne, hogy önállóan tudják kezelni.

Igen ám, de közben a figyelmembe ajánlották a Hangoskönyvek.hu Online Webáruház oldalát, és kiválasztottam Roald Dahl: A barátságos óriás című hangoskönyvét, mert olyat szerettem volna, amit még nem ismertünk, sosem hallottunk, nem láttunk vagy olvastunk, hogy az újdonság erejével hasson.

Megmondom őszintén, ennél jobban talán nem is választhattam volna!

hangoskonyvek.hu

Az előzetes terveimmel ellentétben legelőször az autóban kezdtük el hallgatni, hogy lekössük a gyerekeket az egyik utazásunk alkalmával és annyira megtetszett mindannyiunknak, hogy onnantól kezdve a gyerekekkel versengve mi is rettenetesen vártuk, hogy újra és újra menjünk valahova és meghallgathassuk a Habó történetét, annyira fantasztikus volt.

A mesélő Stohl András, aki véleményem szerint egyébként remek szinkronszínész, de itt egyenesen fergeteges volt.

A barátságos óriás pedig egy remekmű. Vicces, érdekes, mindegyik gyerekemet lekötötte és végig fenntartotta az érdeklődésüket. Nyilvánvaló, hogy az előadás mód is rengeteget dobott az élményen, de összességében nagy hangoskönyv rajongók lettünk.

És hogy miért jó hangoskönyvet hallgatni?

Az ugye nem kérdés, hogy milyen előnyei vannak akár a fejből mesélésnek, akár a könyvből meseolvasásnak a tévében nézett mesékhez képest. A gyermeknek a hallott mese alapján a saját maga által elképzelt képek jelennek meg, saját fantáziavilágot épít fel, ezáltal fejlődik az agya, gyarapszik a szókincse, a kommunikációs képességei és a vizualizációs készsége is.

A hangoskönyv véleményem szerint csak annyival ad többet, mintha én olvasnám fel ugyanazt a mesét, hogy ezeket a meséket általában (szinkron) színészek olvassák fel, és kiválóan tudnak a hangokkal játszani, amit én nem biztos (sőt, biztos, hogy nem), hogy hasonlóképp tudnék előadni.

A Hangoskönyvek.hu oldalon egyébként rettentő széles palettán találhatunk mindenféle témakörben hallgatható kiadványt. Nem csak gyerekeknek szóló kiadványokból van rengeteg, a kötelező olvasmányokon túl, klasszikus meséken át a kortárs mesékig, de a felnőttek is óriási felhozatalból választhatnak nekik tetsző hallgatnivalót nem csak online letölthető formában, hanem MP3 CD formátumban is.

Ti szoktatok hangoskönyveket hallgatni? Melyik a kedvencetek?

freepik.com

A bejegyzés promóciót tartalmaz.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve a Pinteresten is megtalálsz.