DIY

Mire használhatjuk a kiürült konzervdobozokat?

Én minden kiürült üvegben és konzervdobozban mindig látok valamit, amit készíthetnék belőle. Ezért félre is teszem, mondván jó lesz ez még.

A család többi tagja persze nem mindig örül az én ilyenfajta újrahasznosítási kedvemnek, no nem az újrahasznosítás miatt, mert alapvetően próbáljuk ilyen szemlélettel élni a mindennapjainkat, hanem, mert amíg nem kerülnek sorra az éppen kiürült üvegek, dobozok, addig halomban állnak a kamrapolcon. Valahogy a kreatív énem mindig felülkerekedik, és rögtön beindulnak az agytekervényeim, hogy mit készíthetnék belőlük, hiszen annyi mindenre lehet hasznosítani, most ráadásul jön a jó idő, a kertben is számtalan elgondolás szerint használhatjuk, mutatok is pár ötletet, hátha ti is kedvet kaptok hozzá,

Virágkaspó 

Az egyik legegyszerűbb és legkézenfekvőbb megoldás. Nekem nagyon tetszik, már mi is készítettünk régebben virágtartót, sőt ajándékoztunk is így virágot. De akár a fűszernövényeket is tárolhatjuk ebben.

 Képek forrása: 1, 2, 3

Tolltartó vagy fürdőszobai kiegészítő

Egy másik megoldás, amely adja magát, valahogy önkéntelenül is eszébe jut az embernek, hogy ilyesmire (is) (újra)használhatja.

Képek forrása: 1, 2 

Kerti lámpás, mécses tartó, éjszakai fény

Ezt már régóta tervezem megvalósítani a teraszra, de eddig még nem kerítettem sort rá, ugyanis kicsit tartok tőle, hogyan tudnám kilyukasztgatni. De lehet, hogy hamarosan megpróbálkozom vele, és akkor megmutatom majd a végeredményt nektek is.

Képek forrása: 12, 3, 4

Madáretető

Ez is a terveim között szerepel, ősszel szerintem el is készítjük majd valamelyik változatot a gyerekekkel. És ha már az újrahasznosított madáretetőknél tartunk, tejes dobozból is láttam egy jó ötletet, elképzelhető, hogy azt is kipróbáljuk.

Képek forrása: 1, 2

 

Dekorációs céllal is felhasználhatjuk 

Ezek a kis „konzervlények” nagyon jól mutatnak akár a kertben, akár a teraszon, erkélyen. Írtó jópofának tartom ezeket. Nem lepődnék meg, ha a gyerekek legközelebb valami ilyesmit kérnének tőlem, hogy készítsük el.

Képek forrása: 1, 2, 3, 4

Húsvéti kiegészítőként is nagyon jól mutat

Ennél aktuálisabb most nem is lehetne a húsvéti ünnep közeledtével ez a aranyos kis nyuszis virágtartó. Ez is nagyon egyszerűen elkészíthető gyerekekkel együtt is, akár még a héten kész is lehet.

Kép forrása: 1

Evőeszköztartó

Egy kerti parti szuper kiegészítője lehet egy hasonló evőeszköztartó, de én már kertkapcsolattal rendelkező étteremben is találkoztam ilyennel.

Kép forrása: 1

 

Értelemszerűen ez csak egy apró szelete az újrahasznosításuknak, hisz annyi lehetőség van. Festhetjük bármilyen színre, vagy bevonhatjuk dekortapasszal, spárgával, színes zsinegekkel is akár, vagy valamilyen anyaggal, csak a fantáziánk szabhat határt az újrahasznosítási terveknek. A lényeg, hogy mindent felhasználhatunk ami otthon van, nem kell külön alapanyagokat vásárolni hozzá, hiszen a lehetőségek száma kimeríthetetlen.

Mi korábban ezeket készítettük, amiket már megmutattam egy bejegyzésben is: Készíts asztali ceruzatartót otthon fillérekből

Ti készítettetek már valamit konzervdobozból, vagy akár befőttesüvegből újrahasznosítási céllal?

Kiemelt kép: A Pumpkin & A Princess

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.