Szabadidő,  Ünnepek

Mit csináljunk a tavaszi szünetben?

Nyakunkon a tavaszi szünet, ami majdnem egy hétig tart. Tudom, hogy sokan el szoktak utazni ilyenkor, de ha mégsem, erre az esetre összegyűjtöttem pár izgalmas programot, ahova szerintem érdemes gyerekekkel ellátogatni.

Ahogy korábban is említettem már itt a blogon, minden iskolai, óvodai szünetre szeretek egy kicsit előre tervezni, hogy ne csak a négy fal között üljünk, hanem tartalmasan tudjuk eltölteni.

Persze hagyok a gyerekeknek itthoni szabadidőt is, amikor tényleg azt csinálnak amit csak szeretnének, amire egy normál iskolai napon/héten nem biztos, hogy jut idejük. Mi ilyenkor nem szoktunk elutazni, de azt tudom, hogy szinte az összes hotel készül ilyenkor valamilyen húsvéti programmal, legyen szó akár kézműveskedésről, vagy tojáskeresésről stb.

Kiállítás:

A kiállítás mindig jó időtöltés, mi most az alábbiakkal szemezünk a szünet idejére:

Kép forrása: facebook.com

Varázslatos világűr – Csillagközi kaland – Interaktív kiállítás

Minden évben izgatottan várjuk a Mezőgazdasági Múzeumban lévő időszaki interaktív kiállítást. Többször is voltunk már, és mindig élvezettel csináltuk végig a feladatokat, nagyon szeretjük. Idén a világűr a téma, alig várjuk, hogy menjünk és játsszunk egy jót.

A kiállítás egyébként 2019. május  26-ig látogatható.

Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Nyitvatartás: H zárva, K–V 10–17 óráig (a húsvéti ünnepnapokon és május 1-jén nyitva!)

 

Tavaszi szüneti Vonatfesztivál a Miniversumban

A vonatokon túl húsvéti készülődés is lesz a Miniversumban a tavaszi szünet alatt. Minden nap nyuszikereső játékkal, kézműveskedéssel és egyéb programokkal várják a családokat a tavaszi szünet ideje alatt.

Helyszín: Miniversum, 1061 Budapest, Andrássy út 12.

Mikor: 2019. április 18-23.

További információ: Miniversum Tavaszi szüneti Vonatfesztivál

Kép forrása: facebook.com

Élmény:

Ha szeretnénk egy picit a megszokottól eltérő programra vinni a gyerekeket, az alábbi kettő véleményem szerint pont megfelelő erre:

Húsvéti libegőzés – Eplény

Mindenkit várnak sok szeretettel az eplényi Bringarénába egy remek húsvéti kikapcsolódásra!

Vasárnap minden gyermek a libegőjegy mellé ajándék csokit kap, valamint hétfőn csokitojás keresés is lesz a kilátó körül.

Nyitvatartás Húsvét hétvégén: 09:00 – 17:00 között

További információ az eseményről: Húsvéti libegőzés

Húsvétváró játék a Kecskevilág Farmon, Törökbálinton

Ha Törökbálint környékén jártok, érdemes benézni a Kecskevilág Farmra, mert azonkívül, hogy irtó aranyos állatokat láthattok, és simogathattok, a tavaszi szünet minden napján egy játékos kvízben is részt vehettek, s ha megoldjátok egy apró ajándék is vár rátok.

Helyszín: Kecskevilág Farm, Törökbálint

Mikor: 2019. április 15-19. 10-15 óra között

További információk: Kecskevilág Húsvétváró játék

Koncert

Országszerte a húsvéti fesztiválokon, rendezvényeken számtalan családi/ gyerekkoncert meghallgatására van lehetőség.

Kép forrása: facebook.com

Így ha koncertre mennétek gyerekekkel, akkor jó szívvel ajánlom Rutkai Borit április 21-én délelőtt az Akvárium Tavasz Terasz rendezvényén, valamint ugyanaznap délután KisKalász koncert lesz a Várkert Bazárban. De itt például 20-án és 21-én délelőtt Kárász Eszter és az Eszterlánc zenekar húsvéti koncert is várja a kicsiket.

További információk: Akvárium Tavasz Terasz valamint Húsvét a Várkert Bazárban.

Természetesen szinte minden településen rengeteg programot találhatunk, érdemes körülnézni attól függően, hogy merre jártok, én csak pár olyat gyűjtöttem ki amit érdekesnek találtam számunkra.

Remélem Ti is megtaláljátok a számotokra legideálisabb programot a tavaszi szünet eltöltésére! Sok locsolót és hímes tojást kívánok!

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.