DIY,  Karácsony,  Ünnepek

Idén másmilyen lesz az adventi naptárunk

Az eddigi években minden gyermekünknek külön, saját adventi naptárja volt. Ezt a szokást akkor kezdtük el, amikor még csak egy gyermekünk volt. Neki persze ez praktikus megoldás volt, de ahogy nőtt a gyerekek száma és ők maguk is, egyre inkább éreztem, hogy nehéz mindig édességmentes (vagy csak minimális édességgel megoldott) naptárat összerakni, és úgy éreztem elmosódtak a határok és egyre inkább a mennyiség került előtérbe a minőség helyett.

Ezért tehát úgy határoztam, hogy idén más fajta adventi naptárunk lesz, és egy közöset készítek el, amiben lesznek közös és egyéni ajándékok is.

A következők kerültek bele:

– egy karácsonyi témájú puzzle kisebb csomagokra szétosztva

– egy-egy karácsonyi témájú mini legó csomag

– egy kártyajáték

– egy-egy fürdőgolyó a gyerekeknek

– egy-egy JuccWork karácsonyi figura

– néhány karácsonyi mese, ami nincs benne egyik karácsonyi könyvünkben sem

– egy közös karácsonyi kézműves szett, amivel díszeket készítünk majd

– fejenként egy személyes apróság

 

Az elkészítésnél arra ügyeltem, hogy környezettudatosan oldjam meg, ezért papírzacskókat választottam, amit spárgával kötöztem oda egy régi fogasra, amit egyébként is már csak dekorációs dolgokhoz szoktunk használni. Ezek a papírzacskók jövőre is felhasználhatóak lesznek, mert óvatosan bánunk vele, és nem tépjük szét.

Az ajándékoknál is arra törekedtem, hogy legyen benne olyan is, ami személyesen nekik szól, de olyanok is, amit közösen kapnak és kooperációra ösztönzi őket. Édességet most nem rejtettem el, mert szerettem volna egészségtudatosabbá tenni a naptárat idén. Ez az időszak amúgy is a sok finom falatról.

Mik az előnyei ennek a típusú naptárnak?

Nem a mennyiség és a minél többet kapjunk elv vezérelt, hanem az együtt töltött idő, a kreatív játékok, közös alkotás, a közösen végzett tevékenységek lebegtek a szemem előtt. Pontosan ezért választottam olyan meglepetéseket, amik használata közben egymással játsszunk, vagy alkotunk, a meséket pedig összebújva fedezzük fel esténként.

Plusz tipp:

Ezt a naptárat akár még egy pici égősorral is feldobhatjuk, ezáltal igazán ünnepi kinézetet kap.

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve kreatív ötletekkel pedig a Pinteresten is megtalálsz.